Χρήσιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν αν το παιδί σας είναι ακατάστατο

Έχετε βαρεθεί να βλέπετε ακατάστατο το δωμάτιο του παιδιού σας και να μαζεύετε συνεχώς τα παιχνίδια που είναι διασκορπισμένα σε κάθε πιθανό και απίθανο σημείο;

Δώστε το καλό παράδειγμα: όπως σε οτιδήποτε αφορά την ανατροφή, οι γονείς λειτουργούν ως παράδειγμα για τα παιδιά. Αν λοιπόν δεν είσαστε τακτικοί, μην περιμένετε να γίνει το παιδί.

Υποδείξτε τη σωστή θέση κάθε πράγματος: αυτό που μπορείτε εύκολα να κάνετε, είναι να του εξηγήσετε ποια είναι η θέση του κάθε αντικειμένου, έτσι ώστε να το καταγράψει στο υποσυνείδητό του για το μέλλον.

Προσφέρετε βοήθεια: τον πρώτο καιρό ό,τι χρήσιμο να το βοηθάτε οικειοθελώς να μαζέψει το δωμάτιό του και παράλληλα να βρείτε έναν… παιχνιδιάρικο τρόπο να του δείξετε πόσο χρήσιμο είναι το συμμάζεμα.

Μην το κάνετε να νιώθει άσχημα: ούτε οι φωνές, ούτε οι απειλές προσφέρουν κάτι. Ενημερώστε ήρεμα το παιδί ότι καθημερινά, σε συγκεκριμένη ώρα πρέπει να τακτοποιεί το δωμάτιο, έτσι ώστε να του γίνει σταδιακά βίωμα, σύμφωνα με το mother.gr

Σε κάθε περίπτωση, να έχετε στο μυαλό σας ότι ένα παιδί μπορεί να γίνει τακτικό σταδιακά και από μια ηλικία και μετά. Οι προσπάθειές σας για να το βοηθήσετε να μπει στον ίσιο δρόμο πρέπει να χαρακτηρίζονται από υπομονή κι επιμονή και όλα θα γίνουν!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ