30 χτενίσματα με ολλανδική πλεξούδα πως θα το φτιάξετε βήμα- βήμα: Χαμηλό, πλάγιο ή στεφάνι; (ΦΩΤΟ- ΒΙΝΤΕΟ)

Μια από τις πιο ωραίες και βασικές εκδοχές της πλεξούδας, πέρα από την κλασσική και την γαλλική, είναι η ολλανδική πλεξούδα.

Πρόκειται για ένα χτένισμα που έχει διάσταση, όγκο και έχει αγαπηθεί πολύ από τις γυναίκες.


Η ολλανδική πλεξούδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί
ως βάση για την δημιουργία πολλών και εντυπωσιακών χτενισμάτων, τα οποία είναι ιδανικά για κάθε ώρα και στιγμή.

Μάθετε λοιπόν τα βήματα για την δημιουργία μιας κλασσικής ολλανδικής πλεξούδας και βάλτε την φαντασία σας να δημιουργήσει υπέροχα καθημερινά ή επίσημα γυναικεία και παιδικά χτενίσματα για κορίτσια που θα κλέψουν τις εντυπώσεις.

Ακολουθούν κάποια βίντεο με βήμα βήμα την δημιουργία της κλασσικής ολλανδικής, γνωστής και ως γερμανικής πλεξούδας, καθώς και της πλεξούδας λουλούδι ή στεφανάκι, σύμφωνα με το beautetinkyriaki.gr.

Βήμα βήμα πως να κάνετε μια κλασσική ολλανδική πλεξούδα:

 

  • Αρχικά πιάστε μια τούφα από το επάνω μέρος του κεφαλιού σας και χωρίστε τη σε 3 ίσα μέρη.
  •  Πιάστε το δεξί μέρος και σταυρώστε το κάτω από το μεσαίο.
  • Συνεχίστε παίρνοντας λίγα μαλλιά από την αριστερή μεριά και ενώνοντας τα με το αριστερό μέρος, το οποίο στη συνέχεια σταυρώνετε κάτω από το μεσαίο.
  • Έπειτα πάρτε λίγα μαλλιά από την δεξιά πλευρά, ενώστε τα με το δεξί μέρος και σταυρώστε τα κάτω από το μεσαίο.
  • Συνεχίστε με αυτή την τεχνική μέχρι το τέλος και ανά τακτά διαστήματα ρίχνετε μια ματιά στο πίσω μέρος με έναν καθρέφτη για να δείτε πως προχωράτε.
  • Μόλις φτάσετε στην κοτσίδα, φέρτε την στο ένα πλάι και ολοκληρώστε την.
  • Τέλος, αν θέλετε μπορείτε να σταματήσετε εκεί ή να δώσετε περισσότερο όγκο στην ολλανδική πλεξούδα σας τραβώντας ελαφρώς τα μαλλιά προς το πλάι, «ανοίγοντας» τα.

Ολλανδική πλεξούδα λουλούδι – Τρόπος δημιουργίας:

Ολλανδική πλεξούδα στεφάνι – Πως να φτιάξετε βήμα βήμα το χτένισμα ακολουθώντας το βίντεο:

Ολλανδικές πλεξούδες – Βήμα βήμα η δημιουργία υπέροχων παραλλαγών:
Δείτε πως μπορείτε να κάνετε υπέροχες παραλλαγές για ολλανδική πλεξούδα λουλούδι, στεφάνι, κότσο κλπ μέσα από την διαδικασία δημιουργίας τους.

Κλασσική ολλανδική πλεξούδα που καταλήγει σε λουλούδι:

Ξεκινήστε πιάνοντας μια τούφα μαλλιών από το πάνω μέρος του κεφαλιού σας και χωρίζοντας την στα τρία. Συνεχίστε βάζοντας το δεξί μέρος κάτω από το μεσαίο. Έπειτα ενισχύστε το αριστερό μέρος με λίγα μαλλιά από το πλάι και βάλτε το κάτω από το μεσαίο. Κάντε το ίδιο για το δεξί μέρος, δηλαδή ενισχύστε το και τοποθετήστε το κάτω από το μεσαίο κ.ο.κ. Τέλος, στριφογυρίστε την κοτσίδα σας δημιουργώντας ένα λουλούδι, το οποίο θα στερεώσετε με τσιμπιδάκια στο ένα πλάι.

Χαμηλή αλογοουρά με πλάγια ολλανδική πλεξούδα:

Ξεκινήστε δημιουργώντας μια πλάγια ολλανδική πλεξούδα από την μια πλευρά, ακολουθώντας τα βήματα της κλασσικής εκδοχής της μέχρι να φτάσετε στο ύψος του σβέρκου. Κάντε το ίδιο και από την άλλη πλευρά και ενώστε τις δυο ολλανδικές πλεξούδες με μια χαμηλή αλογοουρά για μακριά μαλλιά. Πιάστε μια τούφα από την αλογοουρά και κρύψτε το λαστιχάκι στριφογυρίζοντας την γύρω του και τα μαλλιά σας είναι έτοιμα.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτό το χτένισμα μπορεί να αποτελέσει εξίσου μια χαμηλή αλογοουρά για κοντά μαλλιά.

Half up χτένισμα με ολλανδικές πλεξούδες:

Δημιουργήστε δυο ολλανδικές πλεξούδες, γνωστές και ως γερμανικές, στο πλάι και ενώστε τις στο πίσω μέρος του κεφαλιού σας δημιουργώντας ένα υπέροχο half up χτένισμα ιδανικό για την δουλειά, το σχολείο, αλλά και τις επίσημες εμφανίσεις σας. Τα υπόλοιπα μαλλιά που θα μείνουν κάτω μπορούν να είναι ίσια ή με ανάλαφρες μπούκλες.

Boxer braids – Οι πλεξούδες της μικρής Ολλανδέζας:

Δημιουργήστε ένα υπέροχο σπορ, αλλά και πιο επίσημο κοριτσίστικο χτένισμα για το σχολείο και όχι μόνο, χωρίζοντας τα μαλλιά σας στη μέση και κάνοντας δυο πλάγιες ολλανδικές πλεξούδες που καταλήγουν σε πλεξουδάκια.

Χαμηλός κότσος με πλάγιες ολλανδικές πλεξούδες:

Ξεκινήστε να δημιουργείτε το επιμελώς ατημέλητο χτένισμα, κάνοντας δυο ολλανδικές πλεξούδες στο πλάι και μια στο σβέρκο, αφήνοντας μερικά μαλλιά εκτός. Ενώστε τις δυο πλάγιες πλεξούδες με τα μαλλιά που δεν έχουν πλεχτεί και δημιουργήστε μια χαμηλή αλογοουρά που είναι διπλωμένη στη βάση της, κάνοντας έναν χαμηλό κότσο. Τέλος, πιάστε την τρίτη ολλανδική πλεξούδα και τυλίξτε την γύρω από τον κότσο.

Μαλλιά τραβηγμένα στην μια πλευρά με δυο ολλανδικές πλεξούδες στο πίσω μέρος:

Αρχικά τραβήξτε όλα τα μαλλιά σας προς την μια πλευρά. Έπειτα με ένα κλάμερ, πιάστε τα περισσότερα μαλλιά πιο ψηλά αφήνοντας κάποια κάτω. Δείτε την φωτογραφία με τα βήματα για να καταλάβετε. Μετά ξεκινήστε να πλέκετε την κάτω πλάγια στο σβέρκο ολλανδική πλεξούδα και μόλις φτάσετε στην άλλη άκρη στερεώστε τη με ένα λαστιχάκι και μερικά τσιμπιδάκια. Προχωρήστε στην δημιουργία της δεύτερης παράλληλης πλεξούδας και το hairstyle είναι έτοιμο.

Ολλανδική πλεξούδα στο πλάι:

Ξεκινήστε δημιουργώντας μια κανονική ολλανδική πλεξούδα στο ένα πλάι του κεφαλιού, πιάνοντας όλα τα μαλλιά και φέρνοντας τα στην μια μεριά.

Space buns με ανάποδες ολλανδικές πλεξούδες:

Χωρίστε αρχικά τα μαλλιά σας στη μέση (δεξιά και αριστερά). Έπειτα ξεκινήστε να πλέκετε μια ανάποδη ολλανδική πλεξούδα, από το σβέρκο προς τα επάνω, στην μια μεριά που να καταλήγει σε ένα ψηλό κοτσιδάκι. Ομοίως κάντε και στην άλλη πλευρά. Τέλος, στριφογυρίστε τα κοτσιδάκια για να δημιουργήσετε τα space buns.

Τετραπλή ολλανδική πλεξούδα με πλάγια χαμηλή αλογοουρά:


Ξεκινήστε να δημιουργείτε την τετραπλή ολλανδική πλεξούδα από την μεριά του κεφαλιού σας, καταλήγοντας στην άλλη πλευρά με μια χαμηλή αλογοουρά. Τέλος, ανοίξτε λίγο την πλεξούδα για να της δώσετε όγκο και διάσταση.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ