Ανασχηματισμός 2018: Ορκίστηκαν τα νέα μέλη της κυβέρνησης στο Προεδρικό Μέγαρο (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 12.30 στο Προεδρικό Μέγαρο η ορκωμοσία των έξι προσώπων που τοποθετήθηκαν στο κυβερνητικό σχήμα ή μετακινήθηκαν εντός αυτού.

Πρόκειται για τους Φώτη Κουβέλη, Γιάννη Δραγασάκη, Μερόπη Τζούφη, Κωνσταντίνο Στρατή, Νάσο Ηλιόπουλο και Δημήτρη Βίτσα.

Τα νέα μέλη της κυβέρνησης ορκίστηκαν με τη λέξη «δηλώνω» -αντί του «ορκίζομαι»- και χωρίς παρουσία εκπροσώπου της Εκκλησίας.

Η ορκωμοσία πραγματοποιήθηκε ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλου και παρουσία του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα.

«Διαβεβαιώνω στην τιμή και τη συνείδησή μου ότι θα τηρώ το Σύνταγμα και τους νόμους και θα υπηρετώ το γενικό συμφέρον του ελληνικού λαού», επανέλαβαν ενώπιον του Προκόπη Παυλόπουλου τα νέα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, οι Γιάννης Δραγασάκης, Δημήτρης Βίτσας, Φώτης Κουβέλης, Νάσος Ηλιόπουλος, Μερόπη Τσούφη και Κωνσταντίνος Στρατής.


Η διαδικασία παράδοσης-παραλαβής των αρμοδιοτήτων του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής από τον κ. Γιάννη Μουζάλα στον κ. Δημήτριο Βίτσα θα τελεστεί την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018, στις 12:00 μ., στην αίθουσα 301 του Υπουργείου Εσωτερικών (Σταδίου 27 και Δραγατσανίου 2, 3ος όροφος).

Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης αναλαμβάνει ο Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος παραμένει και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής στη θέση του Γιάννη Μουζάλα, «τον οποίο ο πρωθυπουργός ευχαριστεί θερμά για την προσφορά του στο κυβερνητικό έργο», ο Δημήτρης Βίτσας.

Τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας αναλαμβάνει ο Φώτης Κουβέλης.


Επίσης, υφυπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων ορίζεται η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη.

Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ο μέχρι σήμερα ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, Αθανάσιος Ηλιόπουλος.

Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού ο Κωνσταντίνος Στρατής.

Τελετές παράδοσης – παραλαβής


Αμέσως μετά την ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης θα ακολουθήσει η τελετή παράδοσης-παραλαβής της ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, από τον Δημήτρη Παπαδημητρίου στον Γιάννη Δραγασάκη, η οποία θα πραγματοποιηθεί στον 3ο όροφο του Υπουργείου Οικονομίας.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ