Κι όμως, για τους επιστήμονες ίσως & να μην υπάρχει το σημείο G - "Μάταια το ψάχνετε..."

Ενδεχομένως και να μην φταίτε 100% εσείς όταν εδώ και χρόνια ψάχνετε το σημείο G στο κορμί των ερωτικών σας συντρόφων.

Νέα επιστημονική έρευνα αμφισβητεί την ύπαρξη του μυστηριώδους σημείου G, το οποίο χαρίζει συγκλονιστικούς οργασμούς στις γυναίκες και το χαρακτηρίζουν ως ένα μεγάλο μύθο.

Μέχρι σήμερα, η πλειοψηφία των σεξολόγων επιβεβαίωνε ότι αυτή η περιοχή διαστάσεων 2x1,5 εκατοστών, η οποία ονομάστηκε σημείο G προς τιμήν του Γερμανού γυναικολόγου Ernst Gräfenberg υπάρχει πράγματι μέσα στον γυναικείο κόλπο.

Ωστόσο, ερευνητές του Νοσοκομείου Όστιν στη Μελβούρνη εκφράζουν αντίθετη άποψη, αφού η πιο ολοκληρωμένη έρευνα μέχρι στιγμής πάνω σε αυτό το αμφιλεγόμενο ζήτημα δεν εντόπισε καμία τέτοια "ανατομική δομή". Οι επιστήμονες εξέτασαν ενδελεχώς μια ομάδα γυναικών ηλικίας από 32 έως 97 ετών και δεν βρήκαν τίποτα στα τοιχώματα του κόλπου που θα μπορούσε να θεωρηθεί «σημείο G».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας, Δρ. Nathan Hoag η πιο πιθανή εξήγηση για την "απολαυστική αίσθηση" που βιώνουν οι γυναίκες όταν διεγείρεται η συγκεκριμένη περιοχή οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην εγγύτητά της με την κλειτορίδα και όχι σε κάποιον άλλον ανατομικό λόγο.

"Το βασικό μας εύρημα είναι ότι το σημείο G, τουλάχιστον με τη μορφή που πίστευε ο Δρ. Gräfenberg ότι έχει και με την έννοια που το ξέρει το ευρύ κοινό,  δεν υπάρχει μέσα στον κόλπο, ως ανατομική δομή", εξηγεί ο καθηγητής, διαλύοντας έναν μύθο ανάλογου μεγέθους με το... τέρας του Λόχνες και το Ιερό Δισκοπότηρο.

Αν και η είδηση ίσως ακουστεί σε πολλούς ασήμαντη, το σίγουρο είναι ότι οι άνδρες που ταλαιπωρούνται δεκαετίες ολόκληρες για να βρουν κάτι... ανύπαρκτο, θα αισθανθούν τουλάχιστον δικαιωμένοι.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ