Εκλογές στην Ιταλία: Ενισχυμένο το Κίνημα Πέντε Αστέρων & έντονες ανησυχίες για πολιτική αβεβαιότητα

Στις τάξεις της συμμαχίας της δεξιάς, η Λέγκα του Βορρά (συγκεντρώνει το 18,69% των ψήφων) υπό τον Ματέο Σαλβίνι αναμένεται να καταλάβει 117 έδρες.

Eπιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις το σφυγμομετρήσεων στην γειτονική Ιταλία με πρώτο κόμμα να αναδεικνύεται στις βουλευτικές εκλογές το Κίνημα Πέντε Αστέρων με 30,92% των ψήφων και 235 έδρες στην κάτω Βουλή με βάση τις μετρήσεις σε πάνω από τα μισά εκλογικά τμήματα. 

Ωστόσο, η ισχυρότερη πολιτική δύναμη στη γειτονική χώρα είναι η συμμαχία Δεξιάς - άκρας Δεξιάς με το 36,98% των ψήφων, βάσει των μέχρι τώρα αποτελεσμάτων, με πάνω από τα μισά εκλογικά τμήματα να έχουν ενσωματωθεί, μετά τις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Corriere della Sera, που επικαλείται στοιχεία του ιταλικού υπουργείου Εσωτερικών.

Στις τάξεις της συμμαχίας της Δεξιάς, η Λέγκα του Βορρά (συγκεντρώνει το 18,69% των ψήφων) υπό τον Ματέο Σαλβίνι αναμένεται να καταλάβει 117 έδρες, το Φόρτσα Ιτάλια (13,45%) του Σίλβιο Μπερλουσκόνι 102 και τα Αδέλφια της Ιταλίας (4,25%) 28, κατά τα στοιχεία της Κοριέρε ντέλα Σέρα.

Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, το Δημοκρατικό Κόμμα του Ματέο Ρέντσι βλέπει το ποσοστό του να υποχωρεί στο 24,40% και θα καταλάβει 107 έδρες στην επόμενη ιταλική κάτω Βουλή, ενώ το αριστερό κόμμα Ελεύθεροι και Ίσοι περιορίζεται στο 3,55% των ψήφων και δεν θα ξεπεράσει τις 15 έδρες στο σώμα, κατά τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα της χθεσινής ψηφοφορίας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ