Ο Άκης Πετρετζίκης δημιουργεί την απόλυτη τονοσαλάτα: Με ζυμαρικά ολικής αλέσεως, λιαστή ντομάτα, τυρί τσένταρ

Μια τέλεια τονοσαλάτα που θα σας χορτάσει!

Συστατικά
500 γρ. φιογκάκι ολικής αλέσεως
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
320 γρ. τόνο σε νερό
300 γρ. τυρί κρέμα
2 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. μέλι
ξύσμα από 2 λάιμ
χυμό από 1 λάιμ
½  αγγούρι
100 γρ. λιαστή ντομάτα
100 γρ. καλαμπόκι
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
2 κρεμμύδια φρέσκα
2 κ.σ. μαϊντανό
2 κ.σ. δυόσμο
200 γρ. τυρί τσένταρ τριμμένο
Για το σερβίρισμα

κριθαροκούλουρο
ελαιόλαδο
πιπέρι

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης
Για την τονοσαλάτα

Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνουμε αλάτι και τα ζυμαρικά. Όταν είναι έτοιμα τα αφαιρούμε από τη φωτιά, τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό. 
Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει και προσθέτουμε ελαιόλαδο, τον τόνο, πιπέρι και σοτάρουμε.
Σε ένα μπολ προσθέτουμε, το τυρί κρέμα, τη μουστάρδα, το μέλι, αλάτι, πιπέρι, το ξύσμα και τον χυμό λάιμ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
Προσθέτουμε το αγγούρι ψιλοκομμένο, τη λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη, το καλαμπόκι, την πράσινη και την κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένες, τον τόνο από το τηγάνι, το πράσινο μέρος από το φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, μαϊντανό ψιλοκομμένο, δυόσμο ψιλοκομμένο, τυρί τσένταρ τριμμένο, τα κρύα ζυμαρικά και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε φρέσκα μυρωδικά.
Σερβίρουμε με κριθαροκούλουρο σπασμένο σε μικρά κομμάτια, ελαιόλαδο και πιπέρι.

 

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια.

Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ