Like a woman βιβλιοπωλείο! Είναι pop up, πολύχρωμο & υμνεί τις γυναίκες συγγραφείς (ΦΩΤΟ - BINTEO)

Βρίσκεται στη Rivington Street στο Σόρντιτς, ανατολικά του Λονδίνου, και κλέβει το βλέμμα κάθε περαστικού...

Πρόκειται για ένα νέο, πολύχρωμο βιβλιοπωλείο με ακανόνιστα πράσινα, κόκκινα, μοβ και κίτρινα γεωμετρικά σχήματα, κάτι σαν γκραφίτι, να κοσμούν την πόρτα της εισόδου και όλο το τζάμι της βιτρίνας.

Ο γνωστός βρετανικός οίκος Penguin, o «Βρετανός πιγκουίνος» στη γλώσσα των βιβλιοφάγων, προκειμένου να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου, εγκαινίασε χθες σε συνεργασία με τα βιβλιοπωλεία Waterstones, ένα πρωτότυπο, pop up βιβλιοπωλείο, το οποίο πουλά βιβλία μόνο από γυναίκες συγγραφείς. Τίτλος του: «Like a Woman».

 

 

Το κατάστημα, το οποίο ξεκίνησε χθες τη λειτουργία του και θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι και τις 9 Μαρτίου, δεν θέλει να τιμήσει μόνο την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, αλλά και τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την θέσπιση του Νόμου περί εκπροσώπησης του λαού, ο οποίος επέκτεινε το δικαίωμα ψήφου των γυναικών.

Πέρα από κλασσικά βιβλία μυθοπλασίας, ποίησης, παιδικής λογοτεχνίας, άθλησης και επιστημονικής φαντασίας, στα ράφια του νέου ευφάνταστου βιβλιοπωλείου, θα βρεις σίγουρα συγγράμματα γυναικών που μιλούν αποκλειστικά και μόνο για το φύλο, από τη Χάριετ Χάρμαν μέχρι την ακτιβίστρια Καναδή συγγραφέα και δημοσιογράφο Ναόμι Κλάιν. Συνολικά το νέο κατάστημα φιλοξενεί πάνω από 200 τίτλους βιβλίων.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το londonist.com και αναδημοσιεύει το elculture.gr, όλοι έχουν ταξινομηθεί σε ιδιαίτερες κατηγορίες, ανάλογα με την επίδραση που έχουν οι συγγραφείς στην κουλτούρα, στην ιστορία και την κοινωνία: «Εμπνευσμένες, νέες συγγραφείς», «Γυναίκες που πρέπει να διαβάσεις», «Γυναίκες που έφεραν μια αλλαγή».

Πρόθεση των διοργανωτών, πάντως, είναι να γιορτάσουν τις «επίμονες» γυναίκες συγγραφείς, που έδωσαν σκληρές μάχες για την «αλλαγή». «Εκείνες που μάχονται, επαναστατούν και φωνάζουν #LikeAWoman».

Το «Like A Woman» θα πλαισιώσουν διάφορα λογοτεχνικά events, όλα τα έσοδα των οποίων θα πάνε στην φιλανθρωπική οργάνωση για την υπεράσπιση των γυναικών «Solace Women’s Aid», που υποστηρίζει γυναίκες-θύματα ενδοοικογενειακής βίας και κακοποίησης στο Λονδίνο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ