Ταινίες εβδομάδας: Από το πολυβραβευμένο Foxtrot ως το Ταραντινικό Ελληνικό "Do It Yourself"... ένα pop corn δρόμος!

Υπέροχες κινηματογραφικές προτάσεις για κάθε διάθεση έρχονται και αυτή τη βδομάδα, από σήμερα, στις σκοτεινές αίθουσες.

Foxtrot

Μεγάλο βραβείο της επιτροπής στη Βενετία για ένα αντιπολεμικό ισραηλινό δράμα του Σάμουελ Μαόζ.

Όταν ο Μίκαελ και η Ντάφνα ενημερώνονται ότι ο γιος τους σκοτώθηκε ενώ υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία, έρχονται αντιμέτωποι με τις υπερβολικές εκδηλώσεις πένθους των συγγενών και τους τόνους της απαραίτητης γραφειοκρατίας και οδηγούνται σε ένα αυτοκαταστροφικό παραλήρημα θυμού.

Ο Θάνατος του Στάλιν

Βρετανική πολιτική σάτιρα. Οι ίντριγκες, οι δολοπλοκίες, οι δολοφονίες και το χάος που επικράτησε στους κύκλους του Κομουνιστικού Κόμματος Σοβιετικής Ένωσης μετά τον θάνατο του Στάλιν, όταν η πολυπόθητη θέση του ως γενικός γραμματέας έμεινε κενή.

Ο Μπρους Γουίλις αντικαθιστά τον Τσαρλς Μπρόνσον στο ριμέικ του «Εκτελεστή της Νύχτας». Ο Πολ Κέρσεϊ εργάζεται ως χειρουργός στα επείγοντα περιστατικά φροντίζοντας συχνά τα θύματα της αυξανόμενης εγκληματικότητας της πόλης. Όταν φτάνει η μέρα που τα θύματα αυτά θα είναι η ίδια του η οικογένεια, ο Πολ αποφασίζει να εκδικηθεί παίρνοντας το νόμο στα χέρια του.

Mom And Dad

Θρίλερ τρόμου με τον Νίκολας Κέιτζ. Ένα έφηβο κορίτσι και ο 10χρονος αδελφός της πρέπει να επιβιώσουν σε ένα άγριο 24ωρο κατά το οποίο μια άγνωστη επιδημία ξεσπά στην περιοχή και οδηγεί όλους τους γονείς στην τρέλα, βάζοντας στο μυαλό τους μόνο ένα στόχο: να δολοφονήσουν τα παιδιά τους.

Do It Yourself

Ταραντινική χιουμοριστική περιπέτεια του πρωτοεμφανιζόμενου Δημήτρη Τσιλιφώνη. Ένας μικροαπατεώνας συμφωνεί να πρωταγωνιστήσει σε ένα βίντεο που θα κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο και έχει σκοπό να αποκαταστήσει την δημόσια εικόνα ενός παράνομου επιχειρηματία. Όταν όμως καταλάβει ότι θα είναι το επόμενο θύμα του, πρέπει να σώσει τη ζωή του μέσα σε λίγες μόνο ώρες.

Αγκάθι

Δανέζικο αλληγορικό και αγωνιώδες δράμα του Γαβριήλ Τζάφκα. Οι νιόπαντροι Λίζα και Γιάκομπ ετοιμάζονται για το μήνα του μέλιτος στην επαρχία της Δανίας. Ο Γιάκομπ δεν γνωρίζει τον προορισμό, αφού η Λίζα σχεδίασε τα πάντα μυστικά. Σύντομα η αγάπη τους θα δώσει τη θέση της στον φόβο.

Επιχείρηση: Μαμά!

Σουηδικό animation. Ο Γιόχαν είναι ένας μικρός κούνελος που ζει ευτυχισμένος με την οικογένειά του στη μακρινή Κουνελοχώρα. Όταν ο μοχθηρός Βασιλιάς του Φτερού θα απαγάγει τη μαμά του, ο Γιόχαν ξεκινά ένα περιπετειώδες και δύσκολο ταξίδι για να την φέρει πίσω.

Το Παιχνίδι του Δολοφόνου

Αστυνομικό θρίλερ με τον Αλ Πατσίνο. Ο πρώην αστυνομικός ντετέκτιβ Ρέι Άρτσερ συνεργάζεται με τον ειδικό στα εγκληματικά προφίλ Γουίλ Ράνι για να εντοπίσουν έναν διαβόητο κατά συρροή δολοφόνο, ο οποίος σχεδιάζει τις επιθέσεις του παίζοντας ένα διεστραμμένο δολοφονικό παιχνίδι, μια ιδιότυπη «κρεμάλα».

Η Μεγάλη Κακιά Αλεπού και Άλλες Ιστορίες

Βραβευμένο γαλλικό animation. Σύμφωνα με το Αθηνόραμα, μια φάρμα εντελώς διαφορετική από τις άλλες, στην οποία ζουν μία αλεπού που νομίζει ότι είναι κοτόπουλο, ένα κουνέλι που συμπεριφέρεται σαν πελαργός και μια πάπια που θέλει να γίνει…Άγιος Βασίλης, αποδεικνύει ότι η ζωή στην ύπαιθρο δεν είναι πάντα αρμονική και ήσυχη..

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ