Συλλαλητήριο συμπαράστασης και αλληλεγγύης για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς σήμερα στην Ορεστιάδα

Ξεσηκωμός και κινητοποίηση επικρατεί όχι μόνο στον Έβρο και όλη την Θράκη για την συγκέντρωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τους Έλληνες στρατιωτικούς κρατούμενους στις φυλακές της Αδριανούπολης, αλλά και σε όλη την Βόρεια Ελλάδα.

Η συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη στις 13:30, στην κεντρική πλατεία, με αίτημα να επιστρέψουν στην Ελλάδα ο ανθυπολοχαγός Αγγελος Μητρετώδης και ο λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης, οι οποίοι συνελήφθησαν στον Εβρο. Πληροφορίες του evros-news κάνουν λόγο για μεγάλη κινητοποίηση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στο συλλαλητήριο θα δώσουν το παρών οι γονείς του Κούκλατζη, ενώ μαζί με τους γονείς του Μητρετώδη αναμένεται τη Δευτέρα να βρεθούν ξανά στην Αδριανούπολη, για να επισκεφθούν τα παιδιά τους στη φυλακή που κρατούνται.

«Να γίνουν όλες εκείνες οι ενέργειες ώστε να γυρίσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα τα παλικάρια μας πίσω.

Είμαστε ρεαλιστές βλέπουμε ότι η υπόθεση αυτή ίσως έχει αρκετά χρονικά μακρύ δρόμο ακόμη αλλά εμείς θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα της καλής γειτνίασης, της φιλίας μεταξύ των δύο λαών και να μπορέσουμε να βροντοφωνάξουμε αυτό το αίτημά μας να γίνουν όλες οι ενέργειες ώστε να γυρίσουν τα παιδιά μας πίσω», δήλωσε το Σάββατο ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης, στον ΣΚΑΪ.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ