Ρεκόρ Γκίνες! Άνδρας γυρίζει το μεγαλύτερο χούλα χουπ στο κόσμο με διάμετρο 5,14 μέτρα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο  Yuya Yamada, είναι ένας καλλιτέχνης δρόμου που έχει ιδιαίτερη κλίση και αγάπη στο χούλα χουπ από το Τόκιο της Ιαπωνίας.

Η αγάπη του για τα χούλα χουπ τον οδήγησε να σπάσει ένα νέο ρεκόρ Guinness μετά την ολοκλήρωση μιας επιτυχημένης περιστροφής ενός αλουμινένιου στεφανιού διαμέτρου 5,14 μέτρων χρησιμοποιώντας μόνο τον κορμό του.

Στην πατρίδα του, ο Yuya Yamada, είναι γνωστός με το όνομα «Hoop Man Yu-Ya» και φημίζεται για τα κόλπα του με το χούλα χουπ. Μπορεί να περιστρέψει ένα χούλα χουπ ενώ τρέχει, να το περιστρέψει κάθετα χρησιμοποιώντας το κεφάλι, αλλά και να περιστρέφει δεκάδες χούλα χουπ ταυτόχρονα. Ο απίστευτος αυτός τύπος διαθέτει εξαιρετικό συντονισμό, αλλά για την κατάκτηση αυτού του ρεκόρ, εφάρμοσε μια εντελώς διαφορετική τεχνική.

Ενώ στα συνηθισμένα χούλα χουπ πρέπει να κουνάμε τη μέση μας κυκλικά, ο συγκεκριμένος Ιάπωνας χρησιμοποίησε τα χέρια του και στη συνέχεια κυριολεκτικά άρχισε να τρέχει και να περιστρέφεται μέσα στο γιγαντιαίο στεφάνι για να προλάβει την ορμή του.

Ο Yamada είχε σπάσει ένα παλαιότερο παγκόσμιο ρεκόρ για το μεγαλύτερο χούλα χουπ, που είχε 4,93 μ. μέτρα διάμετρο. Το ρεκόρ του το έσπασε ο Ashrita Furman κάνοντας μια περιστροφή σε ένα χούλα χουπ με διάμετρο 5,04 μέτρα. Ωστόσο, το Νοέμβριο του περασμένου έτους ο «Hoop Man» της Ιαπωνίας αποφάσισε ότι ήταν καιρός να ξαναπάρει την πρωτιά και το κατόρθωσε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ