Ο Π. Μπουσουλόπουλος άφησε την Αθήνα & πήγε στη Ρόδο: Η επιχειρηματική του δραστηριότητα το θέατρο το τραγούδι μετά την TV

Σε ένα πανέμορφο νησί ζει εδώ και περίπου ένα χρόνο ο ηθοποιός Πέτρος Μπουσουλόπουλος ο οποίος έγινε γνωστός στο κοινό μέσα από τον ρόλο του Μάρκου στη σειρά «Ευτυχισμένοι μαζί». 

Ο Πέτρος, ο οποίος εκτός από την υποκριτική έχει ασχοληθεί και με το τραγούδι έχει εγκαταλείψει την Αθήνα και ζει μόνιμα στη Ρόδο. Εκεί έχει κάνει το πρώτο του επιχειρηματικό βήμα, πάντα σε σχέση με την υποκριτική.

Εχει ανοίξει το δικό του θεατρικό εργαστήριο σε έναν υπέροχο χώρο όπου διδάσκει υποκριτική σε παιδιά και ενήλικες.
Το Θεατρικό Εργαστήριο Αγιούτο όπως το έχει ονομάσει, φιλοξενεί συχνά συναδέλφους του από Αθήνα οι οποίοι κάνουν σεμινάρια. 

Ακολουθεί συνέντευξη του Πέτρου Μπουσουλόπουλου στον Δημήτρη Γκαρτζώνη και την dimokratiki.gr

Ο Πέτρος Μπουσουλόπουλος έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό με τη συμμετοχή του στην δημοφιλή τηλεοπτική σειρά του Mega με τίτλο «Ευτυχισμένοι μαζί». Ένας ταλαντούχος και δημοφιλής ηθοποιός που έχει δείξει δείγματα γραφής. Το μότο του είναι η δράση και δηλώνει ότι κανείς δεν πρέπει να επαναπαύεται, αλλά να δρα και να επιχειρεί, αφού η αδράνεια και η γκρίνια δεν βγάζουν πουθενά.
Σήμερα βρίσκεται στη Ρόδο ετοιμάζοντας το θεατρικό του εργαστήρι, το οποίο έχει ονομάσει «αγιούτο», εμπνευσμένος από την ταινία «Το απέραντο γαλάζιο». Παραχωρεί συνέντευξη ύστερα από τέσσερα χρόνια, επιλέγοντας να μιλήσει στη «δημοκρατική» για τα επαγγελματικά-καλλιτεχνικά του σχέδια στη Ρόδο και όχι μόνο…


• Πέτρο, έχω μάθει ότι ετοιμάζεις κάτι ιδιαίτερο στη Ρόδο. Μίλησέ μας γι’ αυτό..
Έχω ανοίξει στη Ρόδο ένα θεατρικό εργαστήρι το οποίο ονόμασα «αγιούτο». Στο εργαστήρι θα γίνονται κυρίως μαθήματα υποκριτικής σε ενήλικες και θεατρικά παιχνίδια για παιδιά από πέντε ετών. Ξεκινάμε το Δεκέμβρη και το πρώτο μάθημα θα το κάνει ο Γιώργος Χρανιώτης. Θα διδάσκω κι εγώ στο τμήμα ενηλίκων, αλλά η βασική καθηγήτρια θα είναι η Κερασία Σαμαρά. Θα γίνονται επίσης θεατρικά μαθήματα σε άτομα με νοητικές και κινητικές ιδιαιτερότητες.


• Πώς εμπνεύστηκες το όνομα του εργαστηρίου;
Το «αγιούτο» στα ιταλικά σημαίνει βοήθεια. Το όνομα το εμπνεύστηκα από την γαλλική ταινία, «Το απέραντο γαλάζιο» ή “Le Grand Bleu” αν προτιμάς, μέρος της οποίας διαδραματίζεται στην Αμοργό. Όσοι την έχουν δει, σίγουρα θα θυμούνται την πολύ χαρακτηριστική σκηνή όπου ένα μικρό αγόρι με φόντο το Αιγαίο καλεί σε βοήθεια, φωνάζοντας συνεχώς «αγιούτο»…
Θεωρώ ότι ο τίτλος ταιριάζει πολύ, επειδή το εργαστήρι θα ασχολείται και με άτομα με νοητικές και κινητικές ιδιαιτερότητες, την εκπαίδευση των οποίων θα αναλάβει εξειδικευμένη θεατρολόγος. Η ονομασία εμπεριέχει και μία μικρή δόση ειρωνείας-σαρκασμού, αφού η Ρόδος υπήρξε ιταλική αποικία.


• Η Ρόδος είναι άραγε έτοιμη για ένα τέτοιο εργαστήρι;

Περπατώντας στην Παλιά Πόλη, νιώθεις την ανάγκη της ύπαρξης ενός τέτοιου εργαστηρίου. Το Ajuto στεγάζεται στον εκθεσιακό χώρο του Συσσιτίου. Είναι ουσιαστικά ένα έτοιμο σκηνικό που περίμενε τους ανθρώπους που θα έρθουν να ασχοληθούν με το θέατρο.
Έχω διαπιστώσει ότι ο κόσμος στη Ρόδο ενδιαφέρεται για το θέατρο, έχει θεατρικές ανησυχίες. Το εργαστήρι έρχεται να καλύψει αυτή την ανάγκη. Το καλοκαίρι οι ρυθμοί είναι πολύ πιο έντονοι στο νησί. Ο περισσότερος κόσμος ασχολείται με τον τουρισμό και μετά τη λήξη της σεζόν έχει πολύ περισσότερο ελεύθερο χρόνο. Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι θέλουν να αξιοποιήσουν αυτό τον ελεύθερο χρόνο δημιουργικά και να κάνουν κάτι για τον εαυτό τους. Στο «αγιούτο», κάποιος ο οποίος θέλει να ασχοληθεί με το θέατρο, θα μάθει πώς να λειτουργεί και να δουλεύει ως ηθοποιός.


• Ο κόσμος ανταποκρίνεται; Υπάρχει ενδιαφέρον;
Υπάρχει πολύ μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο, γεγονός που μου προξένησε έκπληξη. Δεν περίμενα τόσο μεγάλο ενδιαφέρον. Χαίρομαι βέβαια γι΄ αυτό που συμβαίνει…
Όλοι οι άνθρωποι μεταφέρουμε μία ξεχωριστή ενέργεια. Όταν λειτουργείς με ενθουσιασμό και μεράκι, παρακινείς και τον διπλανό σου να σε ακολουθήσει.. Αυτό το συναίσθημα το έχω νιώσει και παλαιότερα και το ζω τώρα ξανά στη Ρόδο…
Το μότο μου είναι η δράση. Πιστεύω ότι δεν πρέπει να επαναπαύεσαι, ότι πρέπει να δρας, να επιχειρείς. Όλοι κάθονται στις καφετέριες, αράζουν, τεμπελιάζουν, γκρινιάζουν και παραπονιούνται συνέχεια. Η αδράνεια και η γκρίνια δεν βγάζουν πουθενά.


• Σκοπεύεις να εγκατασταθείς μόνιμα στη Ρόδο;

Δεν ξέρω αν μείνω μόνιμα στη Ρόδο. Δεν μ’ αρέσει να προγραμματίζω. Σίγουρα όμως έχω σκοπό να συνεχίσω και του χρόνου το εργαστήρι.

• Τι είναι αυτό που σου αρέσει στο νησί;
Με τράβηξε πολύ το μέρος. Έχω αναπτύξει δεσμούς με κάποιους ανθρώπους και θέλησα να επιχειρήσω και να δημιουργήσω κάτι εδώ. Η Ρόδος είναι πραγματικά ένα πανέμορφο νησί. Το κλίμα είναι ήπιο, είναι ένας τόπος με πλούσιες εναλλαγές τοπίων, με τη θάλασσα, με τα βράχια και τα βουνά της…. Ειλικρινά πιστεύω ότι δεν της λείπει τίποτε. Είναι ένα νησί με καταπληκτική αισθητική. Στην Αθήνα δεν γνωρίζουν όλοι πόσο όμορφη είναι η Ρόδος. Έχει ζωντάνια, έχει αρκετό κόσμο αλλά δεν είναι χαοτική όπως η Αθήνα. Οι άνθρωποι έχουν διάθεση να σε γνωρίσουν, να συμπράξουν μαζί σου… Βέβαια οι Ροδίτες είναι επιφυλακτικοί στην αρχή, δεν ανοίγονται εύκολα. Θέλουν να νιώσουν ασφάλεια, να καταλάβουν ότι δεν τους κοροϊδεύεις κι ότι δεν θες να τους εκμεταλλευτείς. Μετά από αυτό το στάδιο, σε αποδέχονται με μεγαλύτερη ευκολία.
Θεωρώ πάντως ότι η αναγνωρισιμότητά μου, εμπνέει περισσότερη ασφάλεια στον κόσμο, ώστε να αισθάνεται ότι γίνεται μία σοβαρή προσπάθεια για το θέατρο στο εργαστήρι μας.


• Το ευρύ κοινό σε γνώρισε μέσα από το ευτυχισμένοι μαζί, το επιτυχημένο οικογενειακό σίριαλ του Mega. Ποια είναι η σχέση με την τηλεόραση σήμερα και πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι το μέσο για έναν ηθοποιό;
Έχω ένα guest ρόλο στη νέα σειρά του Alpha, «To κόκκινο νυφικό». Βέβαια έχω την εντύπωση ότι η σειρά δεν θα συνεχιστεί.
Η τηλεόραση πάντα ήταν δύσκολη και τώρα με την κρίση έχει γίνει ακόμη πιο δύσκολη. Φταίει ίσως και η μόδα που αλλάζει… Η ιδιωτική τηλεόραση μετρά περισσότερα από 20 χρόνια ζωής. Έχει αρχίσει να περνά η μόδα των σίριαλ σιγά-σιγά…


• Βλέπουμε όμως ο κόσμος να παρακολουθεί φανατικά μέσω του διαδικτύου ή της συνδρομητικής τηλεόρασης αμερικανικές τηλεοπτικές σειρές. Φαίνεται λοιπόν ότι οι σειρές έχουν κάτι να προσφέρουν στο ελληνικό τηλεοπτικό κοινό…
Ο κόσμος προφανώς βαρέθηκε να βλέπει τα ίδια και τα ίδια στην ελληνική τηλεόραση. Δεν μπορώ να κρίνω εάν οι τηλεοπτικές σειρές έχουν να προσφέρουν κάτι στο κοινό, σίγουρα προσφέρουν δουλειά σε ηθοποιούς, σεναριογράφους, τεχνικούς κλπ. Ίσως δικαίως να στρέφονται οι τηλεθεατές στις ξένες παραγωγές που είναι τόσο ποιοτικές. Ας προσπαθήσουμε και εμείς εδώ να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον του κόσμου, ενός κόσμου ο οποίος έχει μάθει με την τεχνολογία, το διαδίκτυο. Παλιά υπήρχε μόνο η τηλεόραση. Τώρα υπάρχουν σαφώς περισσότερες επιλογές. Πρέπει όμως να παραδεχθούμε ότι είναι εντελώς διαφορετικά τα μεγέθη. Δεν μπορεί να συγκριθεί η αγορά της Ελλάδας με την αγορά της Αμερικής.


• Στο θέατρο έχεις κάνει κάποιες πολύ προσεγμένες εμφανίσεις. Αυτό το χειμώνα θα σε δούμε σε κάποια παράσταση;
Το θέατρο είναι μία διαχρονική αξία. Το χειμώνα δεν θα εμφανιστώ κάπου, αφού περνώ τον περισσότερο χρόνο μου στη Ρόδο ετοιμάζοντας το εργαστήρι.


• Δίνεις την εντύπωση ότι αποφεύγεις την δημοσιότητα. Ισχύει κάτι τέτοιο;
Απέχω εντελώς συνειδητά από τη δημοσιότητα. Πιστεύω ότι δεν χρειάζεται να απασχολείς τον κόσμο, εάν δεν έχεις να πεις κάτι. Δεν είχα να πω κάτι τόσο καιρό. Μετά από τέσσερα χρόνια δίνω συνέντευξη, επειδή έχω κάτι καινούριο να μοιραστώ με τον κόσμο.


• Μετά το Ευτυχισμένοι μαζί, έβγαλες ένα δίσκο, ο οποίος μάλιστα έγινε χρυσός. Το τραγούδι, «Η αγάπη μου ένα βράδυ», ήταν μεγάλη επιτυχία. Ασχολείσαι σήμερα με τη μουσική;
Με τη μουσική ασχολούμαι ερασιτεχνικά. Δεν είμαι επαγγελματίας μουσικός. Είχα κυκλοφορήσει το 2008 ένα cd λόγω της σειράς… Η μουσική έχει πάντα χώρο στη ζωή μου. Με παρέες μουσικών παίζουμε σε μαγαζιά. Κάθε Πέμπτη θα με βρείτε στην Αυλή. Επίσης, κάθε Πέμπτη από τις 7 έως τις 9 το βράδυ παρουσιάζω τη μουσική εκπομπή «σώπα, μη μιλάς» στο ραδιόφωνο «Λυχνάρι». Παίζω κυρίως ελληνική ροκ, παλιά λαϊκά, ρεμπέτικα, χιπ χοπ…

• Σ’ ευχαριστώ πολύ για την κουβέντα.
Εγώ ευχαριστώ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ