Γρήγορο, πεντανόστιμο γλύκισμα από τον Βαγγέλη Δρίσκα! Υπέροχη κρέμα λευκής σοκολάτας με αρωματικά βότανα

Μια λευκή αμαρτία από τον αγαπημένο μας σεφ...

ΥΛΙΚΑ για 6 μερίδες

250 γρ. λευκή σοκολάτα

2 φύλλα ζελατίνης των 4 γρ. το κάθε ένα 

5 κρόκοι

50 γρ. άχνη ζάχαρη

250 ml γάλα

250 ml κρέμα γάλακτος

500 ml χτυπημένη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί

2 κουτ. γλυκού μείγμα αρωματικών βοτάνων

12 σαβαγιάρ

Συνοδέψτε με αφέψημα αρωματικών βοτάνων 

Ευχαριστούμε τον Βαγγέλη Δρίσκα και το gefsisfysi.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάλτε την κρέμα γάλακτος με το γάλα και το μείγμα αρωματικών βοτάνων στην κατσαρόλα και αφήστε τα να ζεσταθούν χωρίς να πάρουν βράση. Αφήστε τα για 5 λεπτά και μετά στραγγίστε το μείγμα. Μουσκέψτε τα φύλλα της ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Σε ένα μπολ χτυπήστε τους κρόκους με την άχνη ζάχαρη.

Ξαναβάλτε το μείγμα με την κρέμα γάλακτος και το γάλα στην φωτιά, ρίξτε τους χτυπημένους κρόκους με την άχνη ζάχαρη και ανακατέψτε. Αφήστε για λίγα λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρά το μείγμα.

Βάλτε σε ένα μπολ την λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη, ρίξτε το ζεστό μείγμα και τα μουσκεμένα φύλλα της ζελατίνης. Ανακατέψτε με την ράβδο μπλέντερ για να διαλυθεί η ζελατίνη και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Βάλτε από 3 σαβαγιάρ σε κάθε ποτήρι ή μπολ και μοιράστε το μείγμα. Αφήστε στο ψυγείο για 3-4 ώρες πριν σερβίρετε. Γαρνίρετε με μελισσόχορτο και φρέσκο θυμάρι. Συνοδέψτε με αφέψημα αρωματικών βοτάνων.

WHO IS WHO

Ο Βαγγέλης Δρίσκας (www.driskas.com & www.testkitchen.gr) έχοντας στο ενεργητικό του ατελείωτες ώρες διδασκαλίας, σεμιναρίων και πολύχρονης live παρουσίασης τηλεοπτικών συνταγών έχει την ικανότητα να μεταφέρει την γνώση με κατανοητό και άμεσο τρόπο. Οι γνώσεις του, η επαγγελματική του πείρα, η ικανότητα επικοινωνίας και η αμεσότητα του χαρακτήρα του τον καθιστούν γέφυρα μεταξύ του επαγγελματία σεφ και του ερασιτέχνη μάγειρα.

Τα τελευταία 20 χρόνια έχει συνεργασθεί ως σεφ ή σύμβουλος μαγειρικής με μεγάλα εστιατόρια καθώς και με εταιρίες τροφίμων. Από το 1998 ξεκίνησε να παραδίδει σεμινάρια μαγειρικής σε συνεργασία με ιδιωτικές σχολές Γαστρονομικής Εκπαίδευσης. Από το 2002 έχει συνεργαστεί με τα περιοδικά Ραδιοτηλεόραση, Μενού & Άλλα, Κουζίνα & ποιότητα ζωής, Real Simple (Greece) και C-Mail του Ομίλου Carrefour, ενώ από το 2007 είναι στην βασική συντακτική ομάδα του μηνιαίου περιοδικού Gourmet της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας ενώ παράλληλα είναι μέλος της Κριτικής Επιτροπής των ετησίων Βραβείων Gourmet της Ελευθεροτυπίας όπου βραβεύονται τα καλύτερα εστιατόρια στην Ελλάδα και τα καλύτερα ελληνικά τυποποιημένα προϊόντα και κρασιά.

Τον Φεβρουάριο του 2010  ίδρυσε με τον Ανδρέα Ευσταθίου την εταιρεία d.t.k. που δραστηριοποιείται στον χώρο της γαστρονομίας με σεμινάρια μαγειρικής, συμβουλευτικές υπηρεσίες για επαγγελματίες, παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού  και εκδόσεις.  Τον ίδιο μήνα ξεκίνησε η λειτουργία του χώρου σεμιναρίων μαγειρικής DRISKAS TEST KITCHEN, ενός πλήρως εξοπλισμένου εργαστηρίου μαγειρικής όπου πραγματοποιούνται σεμινάρια μαγειρικής για ερασιτέχνες και επαγγελματίες, ενήλικες αρχάριους και προχωρημένους και σεμινάρια μαγειρικής για παιδιά (www.testkitchen.gr).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ