Απίστευτο βίντεο: Λύκοι- ρομπότ προστατεύουν τις καλλιέργειες από τις επιδρομές ζώων

Έναν απίστευτο τρόπο βρήκαν αγρότες από την Ιαπωνία για να διώχνουν τα άγρια ζώα που επιτίθεντο στις καλλιέργειές τους.

Οι εν λόγω αγρότες αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν τρομακτικά ρομπότ-λύκους με κόκκινα led μάτια που ακτινοβολούν για να εκφοβίσουν τους αγριόχοιρους, τα ελάφια καθώς και άλλα ζώα που κατέστρεφαν τις καλλιέργειές του.

Ο Super Monster Wolf, όπως ονομάζεται, έχει ύψος 50 εκατοστά, μήκος 65 εκατοστά, λειτουργεί με επαναφορτιζόμενες μπαταρίες και διαθέτει αισθητήρες κίνησης, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Έτσι, ανιχνεύει πότε πλησιάζουν ζώα και να τα διώχνει με προειδοποιητικό ουρλιαχτό.

Η όψη του ρομπότ είναι τρομακτική ενώ το σώμα του είναι καλυμμένο με τρίχωμα.

O Super Monster Wolf μπορεί να καλύψει απόσταση έως και μισού μιλίου και έχει χρησιμοποιηθεί πιλοτικά, ενώ ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικός ως κινούμενο σκιάχτρο.

Ο Chikao Umezawa από τον Γεωργικό Συνεταιρισμό της Ιαπωνίας, που υλοποιεί το συγκεκριμένο project, δήλωσε, μετά την εισαγωγή του ρομπότ- λύκου στην προστασία των καλλιεργειών έχουν μειωθεί οι καταστροφές, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «The Independent».

Οι δημιουργοί του αναμένεται να αρχίσουν τη βιομηχανική παραγωγή του τον ερχόμενο μήνα και θα είναι διαθέσιμο στο λιανικό εμπόριο στην τιμή των 514.000 γιεν (3,478 δολάρια).

Αξίζει να σημειωθεί πως οι λύκοι στην Ιαπωνία έχουν εξαφανιστεί εδώ και δύο περίπου αιώνες και το μέτρο αυτό που επαναφέρει, σε μία σύγχρονη εκδοχή, το γνωστό μας σκιάχτρο κρίνεται, μέχρι στιγμής, ως αρκετά επιτυχημένο.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ