Αυτοί είναι οι 10 λόγοι που αποδεικνύουν ότι είστε μια… υπέροχη μαμά!

Φυσικά και η μητρότητα είναι μια δύσκολη «δουλειά» και όλες -μα όλες οι μαμάδες ανεξαιρέτως-ανησυχούμε για το αν είμαστε καλές στη…δουλειά μας.

Αν στην πραγματικότητα, είστε μια μαμά που νοιάζεται για τα παιδιά της, τότε εννοείται πως είστε μια… υπέροχη μαμά.

Και να 10 λόγοι που το αποδεικνύουν, σύμφωνα με το imommy.gr.

1. Κρατήσατε το παιδί ζωντανό 
Ναι και αυτό δεν είναι αστείο…Όποια μαμά έχει καταφέρει να κρατήσει το εύθραυστο κεφαλάκι του μωρού της σωστά και να του κάνει μπάνιο, χωρίς να πάθει κάτι, της αξίζει ένα μεγάλο «μπράβο». 

2 Δεν ξέρετε τι να κάνετε, αλλά… το κάνετε ούτως ή άλλως! 
Και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία! 

3. Φοβάστε να κάνετε κάτι… αλλά το κάνετε ούτως ή άλλως! 
Και αυτό είναι η περίτρανη απόδειξη ότι είστε απόλυτα γενναία 

4. Είστε (ή μάλλον γίνατε) εξπέρ του Διαδικτύου 
Δεν ξέρετε πότε, αν, ή πόσο συχνά θα πρέπει να πάτε το παιδί σας στο γιατρό. Το ψάχνετε στο Διαδίκτυο. Δεν καταλαβαίνετε γιατί έχει βγάλει αυτά τα εξανθήματα; Το Google-άρετε! Ποια, εσείς, που δεν ξέρατε ούτε τον υπολογιστή να ανοίξετε πριν κάνετε παιδί! 

5. Μπορείτε να θηλάζετε το μωρό σας όλη (!!!) την ημέρα! 
Και μάλιστα εκτός από αξιοζήλευτη υπομονή, δείχνετε να το απολαμβάνετε. Μπράβο σας! 

6. Σκέφτεστε το μωρό σας όλη μέρα! 
Ε, ναι, και όσο υπερβολικό κι αν ακούγεται αυτή είναι η αλήθεια. Ο εγκέφαλος σας είναι πάντα κολλημένος σε αυτό, είτε είστε στη δουλειά, είτε στο σούπερ μάρκετ, είτε στο μπάνιο. Και αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό. Ρωτήστε όποια μαμά θέλετε! 

7. Εσείς είστε «η τροφή» του μωρού σας
Κυριολεκτικά και μεταφορικά! Είτε το ταίζετε με μητρικό γάλα, είτε του φτιάχνετε φρουτόκρεμα, είτε του ψήνετε τοστ, είστε εκείνη (και συνήθως η μόνη) που φροντίζει για την τροφή του παιδιού. Πάντα φροντίζετε να του δίνετε το καλύτερο, το πιο φρέσκο, το πιο υγιεινό. Μπράβο σας, και…ένα έξτρα μπράβο για κάθε φορά που το μωρό πετάει το φαγητό στο πάτωμα. 

8. Χρησιμοποιείτε όλες σας τις μυικές δυνάμεις, που...ούτε καν είχατε υποψιαστεί ότι διαθέτετε
Ναι, τα μωρά είναι πολύ πιο βαριά απ’ όσο νομίζατε. Και εσείς που ποτέ δεν είχατε κάνει βάρη στο γυμναστήριο τα καταφέρνετε θαυμάσια με το σήκωμα ενός πεντόκιλου μωρού 10 φορές την ημέρα! Επίσης τα καταφέρνετε θαυμάσια όταν μαζί με το μωρό στο μάρσιππι, κουβαλάτε και τέσσερις σακούλες με γάλατα και πάνες από το σούπερ-μάρκετ! 

9. Δείχνετε υπεράνθρωπη υπομονή στα ξεσπάσματά του μωρού 
Κάθε μαμά έχει μπει στον πειρασμό να χαστουκίσει ένα νήπιο, όταν τσιρίζει αναίτια επί ένα συνεχές τετράωρο. Αλλά ευτυχώς ελάχιστες το κάνουν. Μπράβο σας! Συνεχίστε έτσι! Με στωικότητα και υπομονή! 

10. Δεν κοιμάστε πια πάνω από πέντε ώρες 
Και αυτό ίσως να τραβήξει για αρκετά ακόμη χρόνια. Αλλά είστε μαμά, το ξέρετε και το αντέχετε. Και τις περισσότερες φορές λέτε: « βαριέσαι…έτσι κι αλλιώς και ο ύπνος…υπερεκτιμημένος είναι!»

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ