Όταν είσαι vegan έχεις και αδυναμίες - Η σταρ Beyonce & οι 5 συνταγές που την ξετρελαίνουν!

Πριν από λίγες μέρες η αγαπημένη τραγουδίστρια ανακοίνωσε τη διάθεση να γίνει... vegan και οι πιο θερμοί φανς της θέλησαν να ακολουθήσουν την ίδια διατροφή.

Το πρόγραμμα του Μάρκο Μπορζ, του οποίου και η λαμπερή σταρ θα ακολουθήσει θα μπορούσε εύκολα να περιλαμβάνει τα αγαπημένα της φαγητά... αλλιώς. Τι εννοούμε;

1. Avocado toast

 

 

Ναι ακόμα και η αυτού μεγαλειότης Μπιγιόνσε λατρεύει το αγαπημένο σνακ των millennials. Το καλό με αυτό το ανοιχτό σάντουιτς είναι ότι σε κρατά χορτάτο, χάρη στις φυτικές ίνες και τα καλά λιπαρά του αβοκάντο, ενώ είναι και πολύ εύκολο να βάλεις τη δική σου πινελιά, προσθέτοντας από πάνω τις αγαπημένες σου γεύσεις και μυρωδικά, όπως ντομάτα, βασιλικό, αγγούρι και -γιατί όχι- λίγες καυτερές πιπεριές τσίλι.

2. Μπάρα πρωτεΐνης

 

 

Όπως υποστηρίζει ο Dr. Jamie Koufman, συγγραφέας του βιβλίου Acid Reflux in Children, «το να παίρνεις μαζί σου σνακ στα ταξίδια και τη δουλειά, είναι ο καλύτερος τρόπος να πετύχεις τους vegan στόχους σου». Τι καλύτερο για να κάνεις αυτό ακριβώς, από μια μπάρα πρωτεΐνης; Σύμφωνα με τον personal trainer της, οι αγαπημένες γεύσεις της τραγουδίστριας είναι το φυστικοβούτυρο με σοκολάτα, το κεράσι με σοκολάτα και ο ανανάς με -καλά μάντεψες- σοκολάτα. Έχει γούστο η γυναίκα και αυτό φαίνεται (όχι στον άντρα, αλλά στις μπάρες)!

3. Ιταλική πίτσα

 

 

Ποιος είπε ότι και οι vegans δεν έχουν την πίτσα τους; Σύμφωνα με τον Μάικλ Μπόρζ, personal trainer της Μπιγιόνσε και του Τζέι Ζι, αυτό είναι ένα από τα αγαπημένα γεύματα του ζευγαριού. Για τη βάση χρησιμοποιούν 3/4 του φλιτζανιού ρυζάλευρο, 1/2 φλιτζάνι αλεύρι ταπιόκας, 1/3 του φλιτζανιού νερό, 1 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο και 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι.

Ψήνουν τη βάση στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20-25 λεπτά. Από πάνω προσθέτουν ντομάτες, αβοκάντο, βασιλικό και πιπέρι. Για να φτιάξουν vegan τυρί βάζουν στο μπλέντερ 1/2 φλιτζάνι μουλιασμένα και ωμά κάσιους, 1 φλιτζάνι νερό, 1 κουτ. της σούπας αλεύρι ταπιόκας, 1 κουτ. του γλυκού χυμό λεμονιού, 1 κουτ. του γλυκού μηλόξιδο και 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι. Τελικά ψήνουν ολόκληρη την πίτσα στους 180 βαθμούς Κελσίου για 10-15 λεπτά.

4. Μανιτάρια πορτομπέλο

 

 

Όπως αναφέρει το olivemagazine, η Μπιγιόνσε λατρεύει αυτό το είδος μανιταριών και ποιος μπορεί να την αδικήσει, αφού είναι πεντανόστιμα και μπορούν να μαγειρευτούν με δεκάδες τρόπους: ψητά, σε μακαρόνια, σε ριζότο ή ακόμη και γεμιστά. Εκτός αυτών όμως περιέχουν και απίστευτα θρεπτικά συστατικά. Μία από τις αγαπημένες μας ευεργετικές τους ιδιότητες είναι ότι χάρη στη μεγάλη περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη D, η οποία τονώνει και ενδυναμώνει την τρίχα, μπορούν να μάς χαρίσουν μακριά μαλλιά αλά Μπιγιόνσε.

5. Vegan mac n cheese

 

 

Μπορεί να απαρνιόμαστε την original εκδοχή, αλλά έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε την πιο υγιεινή, χορτοφαγική βερσιόν. Βράζουμε τα μακαρόνια της επιλογής μας, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα τυριού από τη συνταγή της πίτσας, προσθέτουμε διατροφική μαγιά για την απαραίτητη τυρένια γεύση και ανακατεύουμε. Βάζουμε το μίγμα σε ένα πυρέξ και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να δημιουργηθεί μια απολαυστική, τυρένια κρούστα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ