Σκανδάλων συνέχεια στις ΗΠΑ: Και ο πρόεδρος της Ακαδημίας Κινηματογράφου κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση!

Τρεις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση αντιμετωπίζει ο Τζόν Μπέιλι.

Με ένα νέο σκάνδαλο είναι αντιμέτωπες οι ΗΠΑ, καθώς ο, εδώ και λίγους μήνες, πρόεδρος της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, που απονέμει τα βραβεία Όσκαρ, Τζον Μπέιλι, κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση και βρίσκεται στο επίκεντρο εσωτερικής έρευνας.

Σύμφωνα με το Variety, που πρώτο μετέδωσε την είδηση, η Ακαδημία έλαβε τρεις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση κατά του Μπέιλι, που είναι πρόεδρος του οργανισμού από τον περασμένο Αύγουστο.

Ο Μπέιλι είναι βετεράνος κινηματογραφιστής και εάν εξαναγκαστεί σε παραίτηση, θα αντικατασταθεί προσωρινά από την Lois Burwell, που είναι τώρα αντιπρόεδρος.

«Η Ακαδημία διαχειρίζεται οποιαδήποτε καταγγελία με απόλυτη εχεμύθεια ώστε να προστατεύσει όλες τις πλευρές. Η Επιτροπή των Μελών εξετάζει όλες τις καταγγελίες σε βάρος μελών της βάσει του κώδικα δεοντολογίας και αφού ολοκληρώσει την έρευνα, ενημερώνει το διοικητικό της συμβούλιο. Δεν θα προβούμε σε περαιτέρω σχολιασμό επί αυτού του θέματος έως την ολοκλήρωση της έρευνας» τόνισε η Ακαδημία σε ανακοίνωσή της.

Η θητεία του Μπέιλι χαρακτηρίστηκε από την ιστορική αλλαγή στην αντιμετώπιση των παραπτωμάτων των μελών της Ακαδημίας. Τον Οκτώβριο, ψηφίστηκε να εκδιωχθεί ο  Harvey Weinstein, μέσα σε λιγότερες από 10 μέρες από τα δημοσιεύματα που αναφέρονταν σε σεξουαλική παρενόχληση.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ