Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες από το ναυάγιο στο Αγαθονήσι- «Θήλαζα το μωρό μου και χάθηκε»

Η τραγωδία δεν έχει τέλος, με το Λιμενικό να έχει ήδη περισυλλέξει 16 νεκρούς...

Ανάμεσά στα θύματα και επτά παιδιά, εκ των οποίων ένα βρέφος, που η μητέρα του, όπως περιέγραψε, έχασε την ώρα που το θήλαζε

Στη βάρκα, που ανατράπηκε κοντά στις ακτές του Αγαθονησίου επέβαιναν, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των τριών επιζώντων, 22 άτομα. Οι δυνάμεις του Λιμενικού έχουν εντοπίσει 16 σορούς. Οι έρευνες συνεχίζονται από πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, όπως αναφέρει το protothema.gr. Όμως, οι συνθήκες είναι δύσκολες, καθώς στην περιοχή πνέουν άνεμοι που φτάνουν τα 8 μποφόρ. 

Σοκ προκαλεί η περιγραφή μίας γυναίκας που κατάφερε να επιζήσει, αλλά έχασε το μωρό της. «Χάλασε η μηχανή, την ώρα που θήλαζα το μωρό μου. Ανησυχήσαμε και σηκωθήκαμε όρθιοι στη βάρκα. Σε λίγα λεπτά, βρεθήκαμε στο νερό. Το μωρό μου χάθηκε» είπε η γυναίκα, όπως ανέφερε το δελτίο ειδήσεων του Star. 

Ο φωτογράφος Γιώργος Μουτάφης αποκάλυψε ακόμα μία συγκλονιστική σκηνή της σύγχρονης τραγωδίας, που διαδραματίστηκε, μέσα από την μαρτυρία ενός ψαρά.

«Έφτασα πρώτος στο σημείο και είδα ανθρώπους να τους έχει ξεβράσει η θάλασσα στα βράχια. Παραδίπλα είδα να επιπλέει πνιγμένη μια γυναίκα έγκυος και δίπλα της ήταν κι ένα παιδί.  Φορούσαν όλοι τους σωσίβια! Μετέφερα με την βάρκα μου 10 άτομα και τους πήγαινα στο σκάφος του λιμενικού που είχε φτάσει στο σημείο του ναυαγίου. Πνίγηκαν 16 και πρέπει να λείπουν άλλοι 2» έγραψε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, οι αρχές αναζητούν τους λόγους που οδήγησαν στο ναυάγιο. Σύμφωνα με τη μαρτυρία του δημάρχου Αγαθονησίου, Ευάγγελου Κοττόρου στον ANT1 «Το σκάφος ακινητοποιήθηκε από βλάβη στην μηχανή. Σταμάτησε η μηχανή. Πανικοβλήθηκαν, σηκώθηκαν όρθιοι, φοβήθηκαν και στην προσπάθεια τους αναποδογύρισε η βάρκα ανετράπη και εκεί έγινε το κακό».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ