Ο Σπύρος Σούλης μας δείχνει επαγγελματικά tips για να τελειώσουμε γρήγορα το καθάρισμα!

Το καθάρισμα του σπιτιού είναι από τα πράγματα που επιβάλλεται να γίνονται σε σταθερή βάση.

Αναγκαστικά θα πρέπει να εξασφαλίσετε τον απαραίτητο χρόνο ώστε να τακτοποιείτε και να καθαρίζετε το σπίτι σας ακόμα και αν η διαδικασία δεν σας… ευχαριστεί ιδιαίτερα.

Υπάρχουν, ωστόσο, κάποια πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να τελειώσετε μια ώρα αρχύτερα, σύμφωνα με το spirossoulis.com.

 Υιοθετήστε τα και είμαστε σίγουροι ότι την επόμενη φορά ο χρόνος που θα χρειαστείτε για την καθαριότητα του σπιτιού θα είναι πολύ μικρότερος απ’ όσο περιμένατε.

Αυτά είναι τα 10 καθαριστικά tips που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες για να μειώνουν τον χρόνο καθαρίσματος στους εσωτερικούς χώρους.

  • Φτιάξτε ένα πρόγραμμα. Κανείς δεν προσλαμβάνει μια υπηρεσία καθαριότητας που θα έρθει στο σπίτι να καθαρίσει κάποια… τυχαία στιγμή. Υιοθετήστε ένα πρόγραμμα καθαριότητας και τηρήστε το – θα δείτε πως με αυτόν τον τρόπο θα τελειώσετε πιο γρήγορα.
  • Βρείτε κάποιο κίνητρο. Ένα κίνητρο θα σας κρατήσει συγκεντρωμένους για περισσότερη ώρα χωρίς να βαρεθείτε. Καλές ιδέες είναι να βάλετε τη μουσική που σας αρέσει ή να ακούσετε κάποιο ηχητικό βιβλίο.
  • Ντυθείτε ανάλογα. Βάλτε ρούχα που δεν θα σας πειράζει να λερωθούν. Το ίδιο ισχύει και για τα παπούτσια. Αποφύγετε τα ρούχα που δεν σας κάνουν να νιώθετε άνετα.
  • Επενδύστε στα κατάλληλα εργαλεία. Θα έχετε παρατηρήσει πως οι επαγγελματίες έχουν πάντα το κατάλληλο εργαλείο για κάθε δουλειά του σπιτιού. Αγοράστε ποιοτικά εργαλεία (θα χρειαστεί να το κάνετε μία φορά) και θα τελειώσετε σε χρόνο ρεκόρ.
  • Απλοποιήστε τα απορρυπαντικά. Τα απορρυπαντικά σας πρέπει να χωράνε σε έναν δίσκο. Χρειάζεστε καθαριστικό για το μπάνιο, κάποιο διαλυτικό για τους δύσκολους λεκέδες, μια πούδρα για τρίψιμο και ένα γενικό καθαριστικό (για τζάμια ή επιφάνειες). Αφήστε στην άκρη τα πολύ εξειδικευμένα προϊόντα, διαφορετικά θα περάσετε πολλή ώρα αλλάζοντας συνέχεια απορρυπαντικά.
  • Μεταφέρετε τα εργαλεία σας. Έχετε παρατηρήσει πώς οι επαγγελματίες μεταφέρουν τα εργαλεία τους όπου πάνε; Βάλτε σε έναν κουβά ότι χρειάζεστε και μεταφέρετέ το όπου καθαρίζετε. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να κάνετε άσκοπες βόλτες ψάχνοντας κάθε εργαλείο ξεχωριστά.
  • Μειώστε τις μετακινήσεις. Μην κάνετε κύκλους μέσα στα δωμάτια. Ξεκινήστε και τελειώστε το ένα δωμάτιο και μετακινηθείτε στο επόμενο. Κάντε το με σύστημα και θα γλιτώσετε πολύτιμο χρόνο.
  • Τακτοποιήστε πριν καθαρίσετε. Δεν έχει νόημα να προσπαθείτε να καθαρίσετε πατώματα και επιφάνειες όταν πάνω τους υπάρχουν χαρτιά, παιχνίδια, βρώμικα πιάτα και γενικώς… ακαταστασία.
  • Χρησιμοποιείτε και τα δύο χέρια. Ψεκάστε έναν καθρέπτη με το ένα χέρι, καθαρίστε τον με το άλλο. Τρίψτε τους πάγκους με δύο σφουγγάρια. Γενικά συνηθίστε να χρησιμοποιείτε και τα δύο χέρια σας και θα εξοικονομήσετε αρκετό χρόνο.
  • Επιδιώξτε την ομαδική καθαριότητα. Δύο άνθρωποι στρώνουν ένα κρεβάτι 4 φορές πιο γρήγορα από έναν. Δύο ή τρεις άνθρωποι μαζί μπορούν να κόψουν πολύ… δρόμο στις δουλειές του σπιτιού. Και να θυμάστε: τα μέλη μιας οικογένειας είναι πολύ πιο επιφυλακτικά στο να λερώσουν ένα σπίτι όταν έχουν συμμετάσχει στην καθαριότητά του!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ