Τα ζυμαρικά στα καλύτερα τους από τον Άκη μας! Πικάντικη μακαρονάδα με καβουρόψιχα... γιαμ

Μια ακόμη ξεχωριστή γαστρονομική πρόταση από τον αγαπημένο μας σεφ, Άκη Πετρετζίκη.

ΥΛΙΚΑ

250 γρ. λιγκουίνι
2 κύβους λαχανικών
1 κρεμμύδι ξερό
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. κοφτή κρυσταλλική ζάχαρη
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
2 σκ. σκόρδο
1 πιπεριά τσίλι
10 γρ. τζίντζερ
2 ντομάτες
200 γρ. νερό
250 γρ. καβουρόψιχα
χυμό από 1 λάιμ

Για το σερβίρισμα

1 πιπεριά τσίλι
½ ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο
πιπέρι
ελαιόλαδο
φέτες λάιμ

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη σάλτσα

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε, ελαιόλαδο, το κρεμμύδι χοντροκομμένο και την κρυσταλλική ζάχαρη. Κόβουμε σε λεπτές φέτες την πράσινη, την κόκκινη και την κίτρινη πιπεριά, και τις ρίχνουμε στο τηγάνι.

Προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, την πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη, τριμμένο τζίντζερ, τις ντομάτες κομμένες σε χοντρά κομμάτια, νερό και ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τους κύβους λαχανικών και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοψηθεί για 3-4 λεπτά.

Ρολάρουμε με τα χέρια μας την καβουρόψιχα και τη χωρίζουμε σε λεπτές λωρίδες. Ρίχνουμε χυμό λάιμ, ανακατεύουμε και μεταφέρουμε την καβουρόψιχα στο τηγάνι με τη σάλτσα.

Για τα ζυμαρικά

Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε αλάτι, τα λιγκουίνι και τα αφήνουμε για 8-9 λεπτά. Όταν είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε.

Για το σερβίρισμα

Σερβίρουμε με πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη, φρέσκο κόλιανδρο χοντροκομμένο, πιπέρι, ελαιόλαδο και φέτες λάιμ.

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ