Μπάμπης Βωβός: Παίρνουν την βίλα του στο Ψυχικό με πλειστηριασμό - Γιατί ο "βασιλιάς της Κηφισίας" χάνει το σπίτι του

Στις 28 Μαρτίου βγαίνει στο σφυρί η 650 τ.μ. έπαυλη στο Παλαιό Ψυχικό με τιμή εκκίνησης τα 2,64 εκατ. ευρώ.

Το εντυπωσιακό success story του γνωστού επιχειρηματία ολοκληρώνεται με τον επικείμενο πλειστηριασμό.

γράφει τον επίλογο ενός ανεπανάληπτου επιχειρηματικού story που ξεκίνησε από ένα τεχνικό γραφείο, γιγαντώθηκε σε μια γυάλινη αυτοκρατορία και κατέληξε στα συντρίμμια της.     

Το οικόπεδο όπου ανεγέρθηκε η βίλα της οικογένειας Βωβού αποκτήθηκε το 1969 και έχει συνολική έκταση 1.053,61 τ.μ., με τη μονοκατοικία να έχει επιφάνεια 650 τ.μ. Στον δενδροφυτεμένο περιβάλλοντα χώρο του οικοπέδου έχουν επίσης διαμορφωθεί διάδρομοι και ράμπα από και προς το υπόγειο, το οποίο έχει επιφάνεια150 τ.μ. και στεγάζει πισίνα, μπαρ και μπάνιο. Αντίστοιχα, στο ισόγειο επιφάνειας 250 τ.μ. υπάρχουν καθιστικά με τζάκι, μπάνια και κουζίνα, ενώ στον πρώτο όροφο των 250 τ.μ. βρίσκονται οι έξι κρεβατοκάμαρες, μία εκ των οποίων master, καθώς και τρία μπάνια, ένα καθιστικό και βεράντες.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, η βίλα του κ. Βωβού στο Παλαιό Ψυχικό είχε βγει πάλι σε πλειστηριασμό στις 13 Δεκεμβρίου 2017 στο Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου με επισπεύδουσα την Alpha Bank και τιμή εκκίνησης τα 2,56 εκατ. ευρώ. Μόνο που μία ημέρα πριν, ο συμβολαιογραφικός σύλλογος αποφάσισε την αποχή των μελών του και έτσι ο πλειστηριασμός του ακινήτου δεν έγινε ποτέ. 

Αυτή τη φορά, όμως, δεν φαίνεται κάποιο εμπόδιο στον ορίζοντα. Αν και το ακίνητο στο Ψυχικό είναι μάλλον το κερασάκι σε μια γιγάντια τούρτα συνεχών απωλειών, είναι ωστόσο και το πιο δηλητηριώδες για την ψυχολογία του ήδη κλονισμένου στην υγεία 85χρονου κατασκευαστή που συνέδεσε το όνομά του με τις τεράστιες γυάλινες κατασκευές της λεωφόρου Κηφισίας, γνωστή και ως «Βωβοστάν».

Οι πινακίδες «Babis Vovos» που φιγουράρουν σε περίοπτη θέση στην ταράτσα των κτιρίων του μοιάζουν σήμερα σαν επιγραφές στο μνήμα μιας κατασκευαστικής αυτοκρατορίας την οποία κατάπιε το τσουνάμι της κρίσης και από την οποία το μόνο που απέμεινε είναι δάνεια και χρέη.  

Όπως αναφέρει η Λιλή Καρακώστα στο businessnews.gr, οι νόμοι της φύσης είναι ξεκάθαροι. Την επιτυχία σχεδόν νομοτελειακά, ακολουθεί πάντα η αποτυχία. Την άνοδο, η πτώση. Το ημερολόγιο έδειχνε Οκτώβριο του 2012, μια ημερομηνία που δύσκολα θα ξεχάσει ο Μπάμπης Βωβός καθώς τότε κατέθεσε αίτηση πτώχευσης της άλλοτε κραταιάς εταιρίας του.

Τον επόμενο μήνα, ο Μπάμπης Βωβός, ο άνθρωπος με το όνομα που φιγουράρει ακόμη και σήμερα στα μεγαλύτερα κτίρια της Κηφισίας, συλλαμβάνεται για χρέη προς το Δημόσιο, ύψους 1.010.000 ευρώ. Καταβάλλει εγγύηση 100.000 ευρώ και αφήνεται ελεύθερος, όμως ο  πάντα οργανωτικός και συγκεντρωτικός επιχειρηματίας, δεν αντέχει αυτό το χτύπημα. Η φήμη του αμαυρώνεται, τα ΜΜΕ τον «σταυρώνουν» και η υγεία του κλονίζεται.

Η εταιρία αποδυναμώνεται, οι εργαζόμενοι διεκδικούν δεδουλευμένα και πολλά ακίνητα σημαντικής αξίας του Βωβού περνούν πλέον στα χέρια των πιστωτριών τραπεζών. Το «φαραωνικό» project του Βοτανικού, που ξεκίνησε ως το ισχυρότερο «χαρτί» της εταιρίας, ήταν εκείνο που οδήγησε τελικά στην πτώχευσή της καθώς οι πιστώτριες τράπεζες, Alpha και Πειραιώς, δεν κατόρθωσαν να βρουν αγοραστή εν μέσω κρίσης  και η άλλοτε κραταιά επιχείρηση, εξασφάλισε με τεράστιο κόπο περίπου 1 εκατ. ευρώ που χρωστούσε για οφειλές στο ΙΚΑ από το 2010 προκειμένου να γλιτώσει από την κατάσχεση πέντε πολυτελείς κατοικίες στα βόρεια προάστια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ