Top Woman η Βρετανίδα Άννα Κάμπελ: Η "αποφασισμένη ιδεαλίστρια" που έχασε τη ζωή της πολεμώντας με τους Κούρδους

Μια πραγματική Top Woman που άφησε την τελευταία της πνοή στο καθήκον...

Πριν από μερικά 24ωρα, στο κλείσιμο της περασμένης εβδομάδες, έφυγε από τη ζωή η 26χρονη Άννα Κάμπελ στην Αφρίν της βορειοδυτικής Συρίας  από επίθεση που εξαπέλυσε η Άγκυρα και οι Σύροι σύμμαχοί της.

Η εκπρόσωπος των Μονάδων Προστασίας της Γυναίκας, Νισρίν Αμπντάλα ανέφερε πως "Μάθαμε τον θάνατό της χθες και ήρθαμε σε επαφή με τους γονείς της".

Η άτυχη Top Woman ταξίδεψε στη Συρία προκειμένου να ενταχθεί στον αγώνα των Κούρδων κατά του Ισλαμικού Κράτους, αλλά ζήτησε από τους Κούρδους διοικητές να τη στείλουν στο μέτωπο της Αφρίν.

Σύμφωνα με τον Guardian, ο πατέρας της κοπέλας, Dirk Campbell  δήλωσε πως η κόρη του έφυγε για τη Συρία τον περασμένο Μάιο για να βοηθήσει τους Κούρδους."Με όλη της την καρδιά προσπαθούσε να δημιουργήσει τον κόσμο που ήθελε. Της είχα πει πολλές φορές πως έβαζε τη ζωή της σε κίνδυνο αλλά εκείνη είχε αφιερωθεί στον αγώνα. Νιώθω πως έπρεπε να έχω κάνει περισσότερα για να την προστατέψω, βέβαια εκείνη ήταν αμετάπειστη"

Σύμφωνα με την Νισρίν Αμπντάλα, η Άννα Κάμπελ είχε ενταχθεί στις YPJ τον Μάιο του 2017 και δεν είχε πάει στο μέτωπο μέχρι αυτό τον μήνα. Μετά την έναρξη της τουρκικής επίθεσης στο Αφρίν "επέμεινε να σταλεί εκεί" dδίχως να σκεφθεί την τραγική κατάληξη που θα ακολουθούσε...

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ