Σε ισόβια καταδικάστηκε ο παιδοκτόνος για τη δολοφονία της 6χρονης Στέλλας- Οι συγκλονιστικές καταθέσεις

Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας επέβαλλε στον 62χρονο την ποινή των ισοβίων χωρίς κανένα ελαφρυντικό.

Ο συνταξιούχος πρώην αστυνομικός Ιωάννης Εικοσπεντάκης κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση για τη δολοφονία της 6χρονης Στέλλας, καθώς και για περιύβριση νεκρού αδίκημα για το οποίο του επιβλήθηκε επίσης φυλάκιση 2 ετών.

«Τρελός δεν είναι, μόνο συμφεροντολόγος» τόνισε η μητέρα του άτυχου παιδιού μετά την απόφαση.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Δικαστήριο δεν δέχθηκε τους ισχυρισμούς του περί μειωμένου καταλογισμού, ούτε όμως του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου, ή της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Ο Εισαγγελέας είχε πει στην αγόρευσή του «Κράταγε την κοπελίτσα που ψυχορραγούσε μάγουλο με μάγουλο. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι δεν του πέρασε από το μυαλό ότι το παιδί μπορεί να πεθάνει. Ούτε μπορώ να δεχθώ ότι κοίταζε το σπίτι για να μην ξυπνήσει ο γιος του. Δεν θέλω να πω τίποτα άλλο, γιατί πάνω σε μια πληγή δεν ρίχνεις αλάτι... Δεν υπάρχει περίπτωση να μην είχε καταλάβει ότι το παιδί του ψυχορραγούσε. Τρελός δεν είναι, συμφεροντολόγος είναι. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι με προβλήματα που αντιμετωπίζουν, δεν καταλήγουν σε φόνο. Τι να πω; Ότι τον καταλαβαίνω ότι προσπάθησε να κάνει τις δυο απόπειρες; Τις έκανε όμως; Ζητώ την ενοχή του ως εισήχθη».

Η σορός της άτυχης 6χρονης είχε βρεθεί πριν από έναν περίπου χρόνο σε κάδο απορριμάτων, κοντά στο σπίτι της στην Αγία Βαρβάρα, με τον 62χρονο παιδοκτόνο να δηλώνει αρχικά την εξαφάνιση του παιδιού, δηλώνοντας πως άγνωστοι είχαν μπει στο σπίτι και είχαν απαγάγει το παιδί.

Λίγο αργότερα, ομολόγησε πως ο ίδιος δολοφόνησε την κόρη του- κατά λάθος όπως ισχυρίστηκε- όταν πήγε να την κάνει μπάνιο και εκείνη αντιδρούσε.

«Ήταν η κακιά η ώρα. Ήταν ατύχημα. Το παιδί έκλαιγε συνέχεια. Ζητούσε την μητέρα του, που ήταν στο νοσοκομείο. Πήγα να την ησυχάσω. Δεν σταματούσε. Την ταρακούνησα αλλά συνέχιζε. Την είχα αγκαλιά. Την έπιασα από τον λαιμό και της έκλεισα το στόμα. Τότε ηρέμησε…» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στην απολογία του, ο 62χρονος ανέφερε «Της έκλεισα το στόμα... Χωρίς να το καταλάβω το παιδάκι έχασε την αναπνοή του. Μου έμεινε στα χέρια. Έκανα προσπάθεια να το επαναφέρω αλλά δεν τα κατάφερα. Θόλωσε το μυαλό μου και έκανα ότι έκανα. Ζητώ ένα μεγάλο συγνώμη και από την σύζυγό μου και από την κοινωνία».

Ο συνταξιούχος αστυνομικός, που κρατείται στο ψυχιατρείο των φυλακών, παραδέχθηκε πως αφού είχε πετάξει το άψυχο σώμα της κόρης του «ανακάτεψα το σπίτι για να φανεί σαν διάρρηξη και με πήρε ο ύπνος».

Στο δικαστήριο κατέθεσε και ο αστυνομικός που συμμετείχε στην ομάδα που εξιχνίασε το έγκλημα, ο οποίος είπε, με δάκρυα στα μάτια, «Έχω δει δεκάδες πτώματα, η σκηνή που ανοίξαμε τον κάδο και έβγαλα μια σακούλα στην οποία μέσα είδα ένα παιδί σαν να κοιμάται με έχει στιγματίσει». 

«Δεν ήθελα να κάνω κακό στο παιδί μου, στις φυλακές αποπειράθηκα δυο φορές να αυτοκτονήσω.. Εκείνο το βράδυ είχα πάρει χάπια και είχα πιει κρασί» είπε, επίσης, ο κατηγορούμενος, ενώ ο πραγματογνώμονας ψυχίατρος επιβεβαίωσε πως ο κατηγορούμενος έπαιρνε αγχολυτικά και αντιψυχωσικά.

Η μητέρα του παιδιού ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία του συζύγου της και δείχνοντας στους δικαστές φωτογραφία της 6χρονης, είπε κλαίγοντας «Δεν μπορεί ο ίδιος ο πατέρας να αφαιρεί τη ζωή του παιδιού του... Αυτό είναι το κοριτσάκι μου, κοιτάξτε το, δεν έπρεπε να καταλήξει στα σκουπίδια».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ