Good News: Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προσφέρει 200 εκατ. ευρώ για δομές υγείας

Σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός υπέγραψε την αποδοχή δωρεάς ύψους άνω των 200 εκατ. ευρώ από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Όπως ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας τα χρήματα αυτά θα δοθούν σε δομές υγείας, ενώ θα υπάρξουν επτά συγκεκριμένες παρεμβάσεις:

1. Ο σχεδιασμός, η κατασκευή και όλος ο εξοπλισμός του νέου γενικού νοσοκομείου Κομοτηνής σε μια ιδιαίτερη περιοχή για την Ελλάδα

2. Ο σχεδιασμός, η κατασκευή και όλος ο εξοπλισμός του νοσοκομείου Παίδων Θεσσαλονίκης, «μια εξαγγελία που θα ήταν εκτός λογικής να την κάναμε στην κατάσταση που βρισκόμαστε».

3. Νέα κτήρια στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός τα οποία θα αποτελέσουν και έδρα του τμήματος νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών

4. Προμήθεια και εγκατάσταση ιατρικού εξοπλισμού στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός

5. Προμήθεια νέων μέσων αερομεταφοράς και η ενίσχυση των ήδη υπαρχόντων εναέριων μέσων του ΕΚΑΒ

6. Εγκατάσταση ειδικού ιατρικού εξοπλισμού pet scan σε επιλεγμένα νοσηλευτικά ιδρύματα

7. Υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων γαι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις και αντιμετώπιση τραύματος

«Δεσμεύομαι ότι θα γίνουν τα δεοντα ώστε να μην υπάρξει το παραμικρό γραφειοκρατικό πρόβλημα που δεν είναι και τόσο εύκολο στην Ελλάδα» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας για την κίνηση του ιδρύματος να στηρίξει τον πολύπαθο χώρο της υγείας σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία για τη χώρα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΙΣΝ Ανδρέας Δρακόπουλος υπογράμμισε πως το ΙΣΝ έχει επιτύχει την άψογη συνεργασία μέσα σε κλίμα διαφάνειας και κοινού οράματος μεταξύ του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Εκτίμησε πως η δωρεά στην υγεία θα έχει θετική έκβαση παρά τις δυσκολίες, όπως είπε ο κ. Δρακόπουλος.

«Με σκληρή δουλειά συνεχίζουμε να συνεισφέρουμε για ένα καλύτερο αύριο» είπε καταλήγοντας ο πρόεδρος του Ιδρύματος.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ