Cosmote Hackathon: Η Cosmote αναζητά τις καινοτόμες ιδέες που θα κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο

Δηλώσεις συμμετοχής έως 22/4 στο cosmotehackathon.gr.

Τις ιδέες που θα κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο αναζητά η COSMOTE διοργανώνοντας, για δεύτερη χρονιά, το μαραθώνιο διαγωνισμό καινοτομίας και τεχνολογίας COSMOTE HACKATHON. Οι δηλώσεις συμμετοχής κατατίθενται αποκλειστικά στο www.cosmotehackathon.gr, έως τις 22 Απριλίου.

Με κεντρικό μήνυμα «Innovating for a better world», το COSMOTE HACKATHON απευθύνεται σε ανθρώπους που ειδικεύονται σε θέματα προγραμματισμού, design, επικοινωνίας, και επιχειρηματικότητας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετάσχουν ατομικά ή σε ομάδες 2-5 ατόμων. Αξιοποιώντας όλες τις διαθέσιμες νέες τεχνολογίες, καλούνται να παρουσιάσουν μια ολοκληρωμένη, φιλική προς το χρήστη, τεχνολογική λύση-πρότυπο που μπορεί να βελτιώσει την καθημερινότητα στη νέα ψηφιακή εποχή.  

«Μετά από τη μεγάλη επιτυχία του περσινού COSMOTE HACKATHON που ανέδειξε σπουδαίες ιδέες και τεχνολογικές λύσεις, ο μαραθώνιος διαγωνισμός καινοτομίας της COSMOTE είναι και πάλι εδώ για να δώσει την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους να αξιοποιήσουν το ταλέντο τους και το πάθος τους για την καινοτομία. Θέλουμε να ακούσουμε τις ιδέες τους για το μέλλον και να συμβάλλουμε ώστε οι καλύτερες να γίνουν πραγματικότητα. Γιατί στην COSMOTE πιστεύουμε πως με την τεχνολογία μπορούμε να φτιάξουμε έναν κόσμο, καλύτερο για όλους», δήλωσε ο Chief Officer Λειτουργιών & Συστημάτων Πληροφορικής Ομίλου ΟΤΕ, κ. Γιώργος Αθανασόπουλος.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στο πλαίσιο της διήμερης γιορτής καινοτομίας, που θα διεξαχθεί στις 12 & 13 Μαΐου στην ΟΤΕΑcademy, οι συμμετέχοντες θα κληθούν να δουλέψουν για 48 ώρες σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, προκειμένου να ολοκληρώσουν την πρότασή τους. Εξειδικευμένοι μέντορες από την επιχειρηματική και ακαδημαϊκή κοινότητα, θα είναι εκεί για να στηρίξουν τις ομάδες, προσφέροντας πρακτικές συμβουλές και καθοδήγηση.

Ειδική επιτροπή θα αναδείξει τρεις νικήτριες ομάδες. Η 1η ομάδα θα λάβει χρηματικό έπαθλο ύψους €10.000, η 2η ομάδα €5.000 και η 3η ομάδα €2.500. Ανεξάρτητα από τις επιλογές της επιτροπής, θα προσφερθεί δωρεάν φιλοξενία, συστηματική καθοδήγηση (coaching) και συμβουλευτικές υπηρεσίες διάρκειας 6 μηνών από το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, σε δύο από τις ομάδες που θα συμμετέχουν.

Το COSMOTE HACKATHON υλοποιείται με την υποστήριξη της ΓΕΡΜΑΝΟΣ και χορηγό επικοινωνίας την COSMOTE TV.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ