ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που η Μαλάλα προσκυνά την πατρίδα της 6 χρόνια μετά την δολοφονική επίθεση

Έξι ολόκληρα χρόνια μετά την επίθεση που δέχτηκε από τους Ταλιμπάν, η βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης ακτιβίστρια, επέστρεψε στην πατρίδα της.

Η Μαλάλα Γιουσαφζάι έφτασε με στρατιωτικό ελικόπτερο στην κοιλάδα Σαβάτ του Πακιστάν, όπου συναεντήθηκε με αγαπημένα της πρόσωπα.

Η ίδια δήλωσε πολύ χαρούμενη για την επίσκεψή της στο Πακιστάν, η οποία είναι η πρώτη μετά την δολοφονική επίθεση που δέχθηκε το 2012.

Η Μαλάλα επισκέφθηκε το σπίτι της στην πόλη Mingora, καθώς και το σχολείο στο οποίο φοιτούσε.

Στη σύντομη ομιλία της, σε μια μικρή τελετή που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του πρωθυπουργού Shahid Khaqan Abbasi, τόνισε πως θα συνεχίσει την εκστρατεία της για τα δικαιώματα των κοριτσιών στην εκπαίδευση, ενώ ζήτησε από τον λαό του Πακιστάν να είναι ενωμένος σε θέματα όπως η παροχή καλύτερης περίθαλψης και παιδείας.

Να υπενθυμίσουμε πως το 2012 ένοπλος μασκοφόρος μπήκε στο σχολικό λεωφορείο στο οποίο βρισκόταν η Μαλάλα και την πυροβόλησε. Αργότερα οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση.

Εκείνη διακομίστηκε στη Βρετανία για να λάβει θεραπεία, όπου έχει παραμείνει έκτοτε. Είναι ιδρύτρια ενός ιδρύματος που προάγει την εκπαίδευση των κοριτσιών και έγραψε το βιβλίο «Με λένε Μαλάλα».

Το 2014 βραβεύθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης μαζί με μια Ινδή ακτιβίστρια.

Ενθουσιασμένη με την επίσκεψη της στο Πακιστάν, η Μαλάλα ανέβασε, φωτογραφίες από την επιστροφή της στη γενέτειρά της, στον λογαριασμό της στο twitter, τονίζοντας πως για εκείνη το Πακιστάν είναι το ομορφότερο μέρος του κόσμου.

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ