Ποια είναι η καλύτερη ώρα για να κάνουμε ντους αυτή την εποχή; Να τι συνιστούν οι ειδικοί!

Πότε συνιστούν οι ειδικοί να κάνουμε ντους αυτή την εποχή;

Σύμφωνα με τον δερματολόγο Δρ Samer Jaber από τη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ, το ντους και ο καθαρισμός του προσώπου το βράδυ ωφελούν σημαντικά την υγεία της επιδερμίδας, ιδίως κατά τους μήνες της άνοιξης και του καλοκαιριού.

«Για κάποιον που βρίσκεται εκτός σπιτιού όλη μέρα ή θα γυμναστεί και θα ιδρώσει το ντους πριν πέσει για ύπνο είναι σίγουρα απαραίτητο» αναφέρει ο ειδικός. «Την άνοιξη συγκεκριμένα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη και την έκθεση σε αλλεργιογόνα, όπως η γύρη, και σίγουρα θέλουμε να απαλλαγούμε από αυτά πριν τον ύπνο» προσθέτει.

Η θερμοκρασία του σώματος παίζει σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση του κιρκάδιου ρυθμού, του «βιολογικού ρολογιού» που καθορίζει πότε νιώθουμε υπνηλία και πότε βρισκόμαστε σε εγρήγορση.

Το γνωρίζατε όμως ότι ένα ζεστό ντους μπορεί να προετοιμάσει «τεχνητά» το σώμα σας για ύπνο; Η φυσική πτώση της θερμοκρασίας του σώματος λίγο μετά το ζεστό ντους θα λειτουργήσει για τον οργανισμό σας σαν «καμπανάκι» ότι είναι ώρα να κοιμηθείτε, όπως αναφέρει το onmed.gr.

Δεν πρέπει να κάνετε ντους αμέσως πριν τον ύπνο, καθώς στην περίπτωση αυτή η θερμοκρασία του σώματος θα είναι αρκετά υψηλή και αυτό δεν θα σας βοηθήσει να αποκοιμηθείτε εύκολα. Πρέπει λοιπόν να κάνετε ντους το απόγευμα ή νωρίς το βράδυ, κατά προτίμηση για 20 λεπτά περίπου, ώστε να υπάρχει το χρονικό περιθώριο να ανέβει η θερμοκρασία του σώματος. Στον χρόνο που ακολουθεί, η θερμοκρασία του σώματος σταδιακά θα πέφτει.

Το ντους 1,5 ώρα πριν τον ύπνο είναι ιδανικό ώστε μέχρι να πέσετε στο κρεβάτι το σώμα να είναι δροσερό και έτοιμο για ύπνο!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ