Αυτοί οι 3 άνδρες αγόρασαν το ΙΑΣΩ: Οι χρηματοδότες του Metropolitan άλλα και εκατοντάδων επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο

Πριν μερικές ώρες ολοκληρώθηκε και τυπικά η συμφωνία για την πώληση του Ιασώ General.

"«Η «HELLENIC HEALTHCARE S.A.R.L.», εταιρία που ελέγχεται από τον διεθνή διαχειριστή κεφαλαίων CVC CAPITAL PARTNERS, ανακοινώνει την ολοκλήρωση της εξαγοράς του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της εταιρίας «ΙΑΣΏ GENERAL Α.Ε.» από την «Ιασώ Α.Ε.», πραγματοποιώντας ένα ακόμα βήμα στην υλοποίηση του σχεδίου της για ενίσχυση της παρουσίας της στην Ελληνική αγορά υπηρεσιών υγείας", αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

"Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς η Hellenic Healthcare εντάσσει στο δίκτυό της, μετά το METROPOLITAN HOSPITAL, και το ΙΑΣΩ GENERAL, έναν από τους μεγαλύτερους παρόχους υγειονομικής μέριμνας της Αττικής δημιουργώντας έναν Όμιλο Υγειονομικών Μονάδων που καλύπτει τους κατοίκους όλης της πρωτεύουσας", σημειώνεται.

Η πρόταση για εξαγορά του Ιασώ General από τη CVC, μέσω της εταιρείας Hellenic Healthcare, είχε ανακοινωθεί στις αρχές του Οκτωβρίου και οι διαπραγματεύσεις κάθε άλλο παρά χρονοβόρες ήταν. Η αποτίμηση του Ιασώ General ανήλθε σε 48 εκατ. ευρώ, ενώ μετά την αφαίρεση του τραπεζικού δανεισμού, η αποτίμηση των μετοχών καθορίστηκε σε 20 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων στην εταιρεία αντιστοιχεί το ποσό των 19,45 εκατ. ευρώ (τίμημα). 

Η CVC ιδρύθηκε το 1981 από τους Rolly Van Rappard, Donald MacKenzie και Steven Koltes και συγκαταλέγεται στους μεγαλύτερους επενδυτικούς οργανισμούς ιδιωτικών κεφαλαίων - Funds παγκοσμίως. Έχει πραγματοποιήσει πάνω από 300 επενδύσεις, ενώ διαχειρίζεται πάγια άνω των 52 δισ. δολαρίων και διαθέτει ένα δίκτυο 24 γραφείων σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ