Χώρισαν ο Βασιλιάς του Μαρόκου με την ωραία επιστήμονα σύζυγο του - Έκανε επέμβαση καρδιάς κι εκείνη διακοπές;

Λίγο μετά την 16η επέτειο του γάμου του, ο μονάρχης φαίνεται πως χώρισε από τη μητέρα του διαδόχου του θρόνου, πρίγκιπα Μουλάι Χασάν και της πριγκίπισσας Λάλα Χαντίγια.

Περιτριγυρισμένος από τα αδέλφια και τα δύο του παιδιά, ο βασιλιάς του Μαρόκου, Μοχάμεντ ΣΤ' φωτογραφήθηκε σε κρεβάτι κλινικής στο Παρίσι.

Εκεί υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στα τέλη Φεβρουαρίου, επειδή παρουσίασε οξεία καρδιακή αρρυθμία. Από τη φωτογραφία όμως έλειπε η σύζυγός του βασιλιά του Μαρόκο. Εδώ και μήνες δεν έχουν εμφανιστεί δημόσια μαζί. Αυτό ήταν αρκετό για να φουντώσουν οι φήμες για χωρισμό του ζευγαριού.

Τον τελευταίο καιρό η Λάλα Σάλμα Μπενάνι ταξιδεύει μόνη της σε όλο τον κόσμο. Από τον Νοέμβριο η 39χρονη αστή που έγινε πριγκίπισσα, όταν παντρεύτηκε τον Μοχάμεντ ΣΤ', έχει εξαφανιστεί από το προσκήνιο.

Ο γάμος του Μοχάμεντ ΣΤ' με τη νεαρή επιστήμονα στον τομέα της πληροφορικής από τη Φεζ έδωσε ελπίδες στη χώρα ότι με τον νέο βασιλιά, ο οποίος δεν είναι μόνον κοσμικός, αλλά και πνευματικός ηγέτης και «αρχηγός των πιστών» η μοντέρνα οικογένεια θα φέρει ανανέωση.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, η επανάσταση έγινε το 2002, όταν στη φωτογραφία του γάμου του με την τότε 24χρονη Λάλα Σάλμα, εκείνη εμφανίστηκε με μακριά μαλλιά με μπούκλες. Η μητέρα του Μοχάμεντ ΣΤ' δεν είχε ποτέ εμφανιστεί δημόσια και δεν επιτρεπόταν δημοσίευση φωτογραφίας της. Ο Μοχάμεντ ΣΤ' έγινε βασιλιάς διαδεχόμενος τον πατέρα του που πέθανε το 1999.

Το ζευγάρι-πρότυπο φαινόταν ότι φέρνει αλλαγή στον αραβικό κόσμο, όπως έκαναν ο Ιορδανός βασιλιάς με τη σύζυγό του Ράνια, η οποία προέρχεται από παλαιστινιακή οικογένεια και πριν από τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία, ο πρόεδρος της χώρας Μπασάρ Αλ Άσαντ και η σύζυγός του Άσμα, γεννημένη στο Λονδίνο οικονομική εμπειρογνώμονας που εργαζόταν στη Deutsche Bank, σύμφωνα με δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) με τίτλο «Που βρίσκεται η πριγκίπισσα Λάλα Σάλμα;».

Η Λάλα Σάλμα σπούδασε και εργαζόταν σε εταιρεία ιδιοκτησίας της βασιλικής οικογένειας. Μιλά αγγλικά, γαλλικά και λίγα ισπανικά. Η αγάπη της για την γαλλική μόδα ήταν εμφανής και ο Τύπος στο Μαρόκο αφιέρωνε δημοσιεύματα με λεπτομέρειες της προσωπικής της ζωής, ότι της αρέσει να ξυπνά αργά, ότι οδηγεί το δικό της αυτοκίνητο και ότι συνήθιζε να περπατά ξυπόλητη γύρω από το παλάτι.

Τον Μάρτιο, η εφημερίδα «Le Crapouillot marocain» σε πολύ αρνητικό για τη σύζυγό του βασιλιά δημοσίευμά της ανέφερε ότι «φαίνεται πως ήταν πιο σημαντικός ο λαμπερός τρόπος ζωής της από τη φροντίδα του άρρωστου συζύγου της». Υποστηρίχθηκε ότι ήταν σε διακοπές στο Μαρακές, όταν ο σύζυγός της βρισκόταν στο νοσοκομείο στο Παρίσι.

Ο Ignacio Cembrero ανταποκριτής της ισπανικής εφημερίδας «El Pais» στο Μαρόκο εκτίμησε ότι κανένα δημοσίευμα δεν θα στρεφόταν με τέτοιο τρόπο εναντίον ενός μέλους της βασιλικής οικογένειας, αν δεν υπήρχε υποστήριξη από ανώτερους κύκλους.

Ο ίδιος ο βασιλιάς εμφανίζεται συχνά στη Γαλλία. Φαίνεται να ζει το μεγαλύτερο διάστημα στο Παρίσι και η υγεία του είναι από καιρό θέμα συζήτησης. Ένας Γάλλος πολιτικός ανέφερε ότι πάσχει από σοβαρή ασθένεια, η οποία επίσημα δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ.

Υπάρχουν, όμως, υποστηρίζεται στο δημοσίευμα, πολλά ζητήματα στη χώρα του, με τα οποία πρέπει να ασχοληθεί ο μονάρχης, ο οποίος ανέβηκε στον θρόνο πριν από περίπου 19 χρόνια, καθώς μαίνονται ταραχές στα βόρεια σύνορα του Μαρόκου και διοργανώνονται συχνά διαμαρτυρίες στα μέρη που μαστίζονται από φτώχεια. Ο αριθμός των νέων Μαροκινών που επιλέγουν να διασχίσουν τη Μεσόγειο αναζητώντας μια καλύτερη ζωή αυξάνεται και πάλι.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ