Αναζητάτε την αυθεντική, παραδοσιακή & αγαπημένη μαγειρίτσα; Ορίστε 22 μαγαζιά που θα σας την προσφέρουν!

Λίγες μόνο ώρες απομένουν μέχρι το χρόνιο ραντεβού μας με την κλασική μαγειρίτσα το βράδυ της Ανάστασης.

Ορίζοντες Λυκαβηττού
  
Σκαρφαλωμένοι στον πιο ψηλό λόφο της πόλης, οι Ορίζοντες είναι ιδανικοί για να δείτε τον ουρανό να γεμίζει βεγγαλικά το βράδυ της Ανάστασης, με την πόλη να απλώνεται μπροστά σας σαν χαλί. Στο πλούσιο γιορτινό μενού (€45/άτομο) με την υπογραφή του Μίλτου Αρμένη σας περιμένουν εκτός από μια… στοργική μαγειρίτσα, μια κοτόπιτα με ντιπ γιαουρτιού, τραχανότο με χωριάτικο λουκάνικο σαν σπετζοφάι, πράσινη σαλάτα και αρνίσιο κότσι με μυρωδικά και πατάτες Νάξου. Γλυκό επιστέγασμα, ένα σεμιφρέντο λεμόνι με κραμπλ λευκής σοκολάτας.

Μπεμπέκα

Αν ο καιρός είναι καλός, στη γλυκιά ταβέρνα του Χαλανδρίου θα στρώσουν κι έξω στη νοσταλγική αυλή τους. Βουτήξετε το κουτάλι στη μαγειρίτσα κι αν θέλετε και κατιτί παραπάνω, συμπληρώστε με μια πράσινη σαλάτα με ανθότυρο, σουσάμι, πασατέμπο και κρέμα από βαλσαμικό ξίδι ή ένα χορταστικό τυροπιτάρι με γραβιέρα Ρούμελης.

Μαύρο Πρόβατο

Οι πιο τυπικοί θα εμφανιστούν μετά το Χριστός ανέστη, αλλά αν ανήκετε στους ανυπόμονους, στο μαγαζί των Μελισσίων δεν θα σας κακοκαρδίσουν: το Μεγάλο Σάββατο θα ανοίξουν από τις 8 μ.μ. με τη μαγειρίτσα έτοιμη – και μαζί σαρμαδάκια, κοκορέτσι και αρνάκι. Η ομάδα της κουζίνας θα βρίσκεται στις επάλξεις μέχρι τις 2 π.μ.

Μαγικές Κατσαρόλες
  
Το εστιατόριο του Παλαιού Φαλήρου ρίχνει κι εκείνο στη μαρμίτα του ψιλοκομμένη συκωταριά, κρεμμυδάκι κι άνηθο κι ετοιμάζεται να στρώσει δύο φορές τραπέζι: οι βιαστικοί μπορούν να ξεκινήσουν από τις οκτώ, και θα δώσουν τη θέση τους στις 11.30 μ.μ. σε εκείνους που θα έρθουν για τη σούπα τους μετά την Ανάσταση. Στην ειδική κάρτα (επιλέγετε ελεύθερα, με ελάχιστη κατανάλωση € 30 χωρίς το κρασί) θρακιώτικοι τζιγεροσαρμάδες, γαρδούμπα με γλυκάδια λεμονάτη στο φούρνο, κοκορέτσι ρουμελιώτικο, κατσικάκι Ανωγείων φρικασέ με μαρούλια και αντίδια, αρνάκι Νάξου με πατατούλες στη γάστρα κ.ά.

Αρκαδία

Στη ζεστή, καθησυχαστικά old fashioned σάλα του ελληνικού εστιατορίου στου Μακρυγιάννη, ακριβώς απέναντι από το μετρό της Ακρόπολης, θα σας περιμένουν μετά την Ανάσταση με μυρωδάτη αβγοκομμένη μαγειρίτσα καθώς και διάφορες σαλάτες, παραδοσιακό αρνάκι φούρνου και τα απαραίτητα κόκκινα αβγά.

Κούβελος
  
Τη μαγειρίτσα τους, αν ο καιρός το επιτρέπει, θα τη χαρείτε στην κουκλίστικη αυλή στο Κουκάκι, που είναι γεμάτη δέντρα και λουλούδια. Στη συνέχεια θα αναλάβουν τα κρέατα (από τη Φάρμα Γκαραβέλα στον Αλμυρό Βόλου), που θα σερβίρονται και την ημέρα του Πάσχα και τη Δευτέρα. Αρνί στο λαδόχαρτο, ρουμελιώτικο κοκορετσάκι, κατσίκι στη γάστρα, χανιώτικη κρεατότουρτα...

Balcony

Το ελληνικό εστιατόριο στη συμβολή Βεΐκου & Δημητρακοπούλου το βράδυ της Ανάστασης θα έχει τα extras του, κι έτσι, με τον κατάλογο με τις κλασικές προτάσεις της κουζίνας να ισχύει κανονικά, θα έχετε την ευκαιρία εκτός από μια αχνιστή μαγειρίτσα με μανιτάρια να δοκιμάσετε και ένα γιορτινό έδεσμα με βορειοελλαδίτικο αέρα, ήτοι καβαλιώτικους τζιγεροσαρμάδες.

Τier et Τout

Παράδοση σε μοντέρνο περιβάλλον: στο γνωστό στέκι του Νέου Ψυχικού: για το Μ. Σάββατο ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης προτείνει ένα μενού για δύο που ξεκινά με μαγειρίτσα, συνεχίζει με μια σαλάτα με ντοματίνια, μους τυριών και κάπαρη (ανά δύο άτομα) και για τη συνέχεια, σας καλεί να επιλέξετε ανάμεσα σε μοσχαράκι κοκκινιστό με πουρέ πατάτας, και αρνίσιο κότσι με τσακιστή πατάτα φούρνου. Για επιδόρπιο, ένα κόκκινο αβγό με μους βανίλιας και αλμυρή καραμέλα (€ 35 ανά άτομο).

GB Roof Garden
  
Ατμόσφαιρα αριστοκρατικά κλασική, Ακρόπολη σε ένα από τα καλύτερα πλάνα που μπορείς να πετύχεις στην Αθήνα και παραδοσιακή μαγειρίτσα με φρέσκο κρεμμυδάκι και άνηθο. Στο rooftop της Μεγάλης Βρεταννίας ακολουθούν μια σειρά από μεζεδάκια (κοκορέτσι, τζιγεροσαρμαδάκια, γαρδουμπάκια και πράσινη σαλάτα), καθώς και κοτολέτες από αρνάκι στη σχάρα με ρεβίθια πουρέ, καπνιστή μελιτζάνα και τερίνα λαχανικών. Η ώρα του επιδορπίου θα φέρει μια μπάρα φουντουκιού με cremeux σοκολάτας γάλακτος αρωματισμένη με λεμόνι και παγωτό κονιάκ, με το αναστάσιμο δείπνο να κλείνουν καφές ή τσάι, τσουρέκι και κόκκινα αβγά (€ 75 το άτομο)

Tudor Hall

Στο πολυτελές εστιατόριο του «King George» που έχει γραμμένη στην ούγια την αρχοντιά της παλιάς Αθήνας, το αναστάσιμο μενού ξεκινά με μαγειρίτσα αβγολέμονο, για να συνεχίσει με ψητό κοκορέτσι και γαρδουμπάκια με δροσερή σαλάτα, και να κάνει κρεσέντο με ψητό αρνάκι και παϊδάκι στη σχάρα αγκαζέ με ροδοψημένες πατάτες με θυμάρι. Το επιδόρπιο, αχλάδι κονφί σε σοκολάτα 70% κακάο με cremeux καραμέλας και κρουτόν pain d’ epices, με καφέ ή τσάι, και τα απαραίτητα τσουρέκια και κόκκινα αβγά (€ 75 ανά άτομο)

Βυζαντινό

Στο διαχρονικό και ιδιαίτερα περιποιητικό εστιατόριο του Hilton Athens, που βλέπει το κλασικό με σύγχρονη ματιά και χαζεύει τo πήγαινε-έλα της Βασιλίσσης Σοφίας από το τζάμι, το αναστάσιμο τραπέζι θα συνδυάζει την παραδοσιακή μαγειρίτσα με τον ατελείωτο μπουφέ σήμα κατατεθέν με τη λαμπρότητα της ημέρας (€ 55 ανά άτομο με δωρεάν πάρκινγκ).

The Zillers
  

Η βεράντα του εστιατορίου του ομώνυμου boutique hotel του κέντρου είναι ένα από τα καλύτερα… θεωρεία για το βράδυ της Ανάστασης, με μια θάλασσα από λαμπάδες να τρεμοπαίζουν χαρμόσυνα μπροστά στη Μητρόπολη των Αθηνών –ακριβώς από κάτω– με τα δρομάκια της Πλάκας και την Ακρόπολη για φόντο. Μαγειρίτσα και αρνί δηλώνουν το παρών, χωρίς μενού όμως: εδώ προτιμούν το a la carte και μπορείτε να κινηθείτε ανάλογα με το γούστο και τη διάθεσή σας.

Mythos by Divani

Ένα ξεχωριστό παραθαλάσσιο αναστάσιμο δείπνο έχει να προτείνει το Divani Apollon Palace & Thalasso στη Βουλιαγμένη για όσους κάνουν Ανάσταση στα νότια προάστια. Αρχής γενομένης με μια παραδοσιακή μαγειρίτσα με μάραθο, θα περάσετε σε κοκορέτσι και γραβιέρα Κρήτης με κριτσίνια, αρνί ψητό με μπουκέτο φρέσκων λαχανικών, πατάτες φούρνου νέας σοδειάς, καθώς επίσης και καρδιές μαρουλιού με ρόκα, άνηθο, ραπανάκια, αβγό και φρέσκα κρεμμυδάκια. Για να γλυκαθείτε, θα υπάρχει γαλακτομπούρεκο με φύλλο κανταΐφι, τσουρέκια και κουλουράκια της Λαμπρής ενώ δεν θα λείπουν και τα κόκκινα αβγά (€ 65 ανά άτομο, παιδιά 2-12 ετών € 30)

The Winter Garden

Σύμφωνα με το Αθηνόραμα, φέτος ο πολύ ατμοσφαιρικός χώρος δίπλα στο lobby της Μεγάλης Βρετανίας θα έχει κι εκείνος το αναστάσιμο δείπνο του. Στο μενού, μαγειρίτσα αβγολέμονο, πράσινη σαλάτα με φρέσκο κρεμμυδάκι, άνηθο και λεμόνι, ψητό αρνάκι στη γάστρα με κουσκούς με φέτα και λιαστή ντομάτα, μελιτζάνα στα κάρβουνα και ψητές πατάτες και στο φινάλε αβγό σοκολάτας γάλακτος με φρούτα του δάσους και παγωτό βανίλιας, καφές και τσάι, τσουρέκι και κόκκινα αβγά (€ 55 το άτομο).

La Suite Lounge

Θα χαζέψετε την πόλη από ψηλά και τους πιστούς να κατεβαίνουν με το άγιο φως από το εκκλησάκι του Αϊ-Γιώργη του Λυκαβηττού δοκιμάζοντας το αναστάσιμο μενού του κομψού εστιατορίου του St. George Lycabettus, που τηρεί τις παραδόσεις με μαγειρίτσα, κατσικάκι σε κληματόβεργες, αρνάκι φρικασέ, κοκορέτσι ρουμελιώτικο κ.ά. (€ 45 το άτομο, παιδιά μέχρι 12 ετών € 10)

Τhe Parliament

Μαγειρίτσα σε ένα εστιατόριο με την αύρα του κλασικού και θέα στη Σταδίου: στον ημιώροφο του ΝJV Athens Plaza στο Σύνταγμα το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου θα σας περιμένει το πλούσιο δείπνο που έχει επιμεληθεί ο σεφ Νίκος Γιαννόπουλος. Η αναστάσιμη σούπα παρούσα και μαζί της αρνάκι γάλακτος, ελληνικά γλυκά και house wine. (€ 50 το άτομο, παιδιά μέχρι 12 ετών € 25)

Malabar InHouse

Το ζεστό εστιατόριο του The Marg  γιορτάζει την ανάσταση με ένα μενού που κινείται στον άξονα της παράδοσης: την αρχή κάνει, προφανώς η μαγειρίτσα, για να δώσει τη σκυτάλη σε λαχανοντολμάδες αβγολέμονο και αρνάκι στο φούρνο με πατατούλες και, στο τέλος, σε ένα γαλακτομπούρεκο (€ 59 το άτομο). Για τους μικρούς της παρέας υπάρχει παιδικό μενού με κρέπες με ζαμπόν, τσένταρ και σος βελουτέ, ταλιατέλες με κιμά και παρμεζάνα και μια Margi cream (€ 29,50)

Cafezoe

H κουζίνα του μοντέρνου, άνετου εστιατορίου στο λόμπι του Athenaeum InterContinental τηρεί κι εκείνη το έθιμο με μαγειρίτσα και πολλών λογιών συνοδευτικά απλωμένα στο μπουφέ. Απεριόριστη κατανάλωση αναψυκτικών, μπίρας και house wine, κόκκινα αβγά και τσουρέκια. (€ 39,50 ανά άτομο).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ