Ο σκύλος Τσίκο κατακρεούργησε τα αφεντικά του- 250.000 υπέγραψαν να μην θανατωθεί & να τον υιοθετήσουν

Οι αρχές του Ανόβερο παραδέχτηκαν πως έκαναν λάθη που οδήγησαν στο τραγικό συμβάν. 

Νεκροί ανασύρθηκαν δύο άνθρωποι, μια γυναίκα 52 ετών, αλλά και ο 27χρονος γιος της, σε διαμέρισμα κοντά στο Ανόβερο στη Γερμανία. 

Στο διαμέρισμα βρισκόταν και ο ράτσας Staffordshire terrier σκύλος τους, ο Chico.

Ο σκύλος επρόκειτο να θανατωθεί καθώς από τη νεκροψία διαπιστώθηκε πως είχαν πεθάνει μετά από ακατάσχετη αιμορραγία λόγων των σοβαρών τραυμάτων που προκλήθηκαν από την επίθεση του σκύλου.  

Τελικά η ποινή μπορεί να μην εκτελεστεί, καθώς οι Αρχές παραδέχτηκαν πως είχαν κάνει λάθος στην διαχείριση της κατάστασης, όπως αναφέρει το Sky News.

Περισσότεροι, δε, από 250.000 άνθρωποι υπέγραψαν σε μια εκστρατεία με τίτλο Let Chico Live, ενώ εκατοντάδες είναι πλέον εκείνοι που επιθυμούν να τον υιοθετήσουν.

(Photo: Change.org)

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των τοπικών εφημερίδων, ο Τσίκο είχε αγοραστεί από την Lezime K. πριν από οκτώ χρόνια, λίγο πριν από την πρώιμη αποφυλάκιση του πρώην συζύγου της, ο οποίος της είχε επιτεθεί με τσεκούρι το 2005.  

Το 2011, ένας κοινωνικός λειτουργός έδωσε εντολή ο γιος της, που τότε ήταν 20 και αντιμετώπιζε μαθησιακές δυσκολίες, να πάει το σκυλί σε εκπαιδευτή, καθώς η Lezime ήταν καθηλωμένη σε αναπηρικό αμαξίδιο, αφού συμπέρανε ότι η οικογένεια δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει την επιθετικότητά του Τσίκο.  

Ο κοινωνικός λειτουργός ανέφερε στην έκθεσή του πως ο σκύλος «είχε εκπαιδευτεί να είναι μηχανή μάχης».  

Ο εκπαιδευτής του σκύλου θα γνωμοδοτούσε στο γραφείο κτηνιατρικής επιθεώρησης για το αν θα επιτρεπόταν ή όχι το σκυλί να παραμείνει στην οικογένεια.  Αλλά η ιδιοκτήτρια δεν παρουσίασε το ζώο στις αρχές και εκείνη περίπου την περίοδο η υπόθεση μπήκε στο συρτάρι.

Την ίδια ώρα οι αρχές δεν ανταποκρίθηκαν ποτέ στις συχνές καταγγελίες των γειτόνων σχετικά με το σκύλο.  

«Αν είχε γίνει εκτίμηση εμπειρογνωμόνων, θα τους είχε απαγορευτεί να κρατήσουν αυτό το ζώο. Οι αρχές διερευνούν τη δυνατότητα μετεγκατάστασης του ζώου σε ασφαλές καταφύγιο για σκύλους με συμπεριφορικές δυσκολίες» είπε ο εκπρόσωπος της πόλης Udo Möller «Εξετάζουμε αν μια τέτοια εγκατάσταση θα είναι σε θέση να διασφαλίσει ότι το σκυλί δεν είναι πλέον ένας κίνδυνος για το κοινό».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ