Στην Ελλάδα ο 12χρονος Ινδός Παγκόσμιος Πρωταθλητής σκακιού- Κατέπληξε στο 23ο Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Συμμετέχει στο 23ο Διεθνές σκακιστικό Τουρνουά Ηρακλείου.

Ο 12χρονος Rameshbabu Praggnanandhaa από την Ινδία είναι διεθνούς φήμης σκακιστής.

Το νεαρό αγόρι βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην Κρήτη, συνοδευόμενο από την μητέρα του, καθώς λαμβάνει μέρος στο 23ο Διεθνές σκακιστικό Τουρνουά Ηρακλείου που διοργανώνεται από τον «Ηράκλειο» ΟΑΑ, τον Σκακιστικό Όμιλο Ηρακλείου και τον Σκακιστικό Όμιλο Λέων Κάντια, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Ηρακλείου.

Ο 12χρονος έχει το ρεκόρ του νεότερου διεθνή μαιτρ στην ιστορία του σκακιού, καθώς έλαβε τη συγκεκριμένη διάκριση σε ηλικία 10 ετών και 8 μηνών και φυσικά είναι παγκόσμιος πρωταθλητής στις νεανικές κατηγορίες. 



Τα δυο «κλειστά» τουρνουά για την επίτευξη νόρμας διεθνούς μαιτρ και γκραν μαιτρ, που διοργανώνονται σε κεντρικό ξενοδοχείο του Ηρακλείου, έχουν αυξημένο βαθμό δυσκολίας, ενώ κατάφεραν σε μόλις ένα χρόνο ύπαρξης να θεωρούνται ανάμεσα στα 10 κορυφαία τουρνουά του πλανήτη στο είδος τους.

Ο νεαρός Ινδός είναι θρύλος στο σκάκι, έχοντας σημειώσει σημαντικές νίκες και μεγάλες επιτυχίες απέναντι σε σπουδαίους αντιπάλους.

Και στο Ηράκλειο, δε, ο 12χρονος ξεκίνησε με νίκες, ενώ το τουρνουά αναμένεται να ολοκληρωθεί τις προσεχείς ημέρες- τα μεν open την Κυριακή 15 Απριλίου και τα κλειστά την Τρίτη 17 Απριλίου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ