Συνεδριάζει εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ - Οργισμένη αντίδραση από τον Βλαντιμίρ Πούτιν

Στον απόηχο των βομβαρδισμών από ΗΠΑ, Γαλλία και Βρετανία στη Συρία...

Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ανακοίνωσε πως συγκαλεί η Ρωσία έπειτα από τις πληγές που σημειώθηκαν στη Συρία εναντίον του καθεστώτος της Δαμασκού.

"Η Ρωσία συγκαλεί συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για να εξετάσει τις επιθετικές ενέργειες των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους. Καταγγέλλει με τη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα την επίθεση στη Συρία, όπου Ρώσοι στρατιωτικοί βοηθούν τη νόμιμη κυβέρνηση να αγωνισθεί κατά της τρομοκρατίας, τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

"Επιθετική ενέργεια εναντίον του κυρίαρχου συριακού κράτους" χαρακτήρισε, με τη σειρά του, ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν τα πλήγματα τονίζοντας πως οι ενέργειες των ΗΠΑ θα επιδεινώσουν την ανθρωπιστική κατάσταση στη Συρία.

Επισήμανε μάλιστα πως η κλιμάκωση τη έντασης στη Συρία βλάπτει σοβαρά ολόκληρο το σύστημα διεθνών σχέσεων και μπορεί να προκαλέσει νέο μεγάλη προσφυγική έξοδο. Επίσης, ο κ. Πούτιν επανέλαβε την πάγια θέση της Μόσχας ότι η φερόμενη χημική επίθεση των συριακών δυνάμεων στην πόλη Ντούμα, που λειτούργησε ως αφορμή για τη δυτική επέμβαση, ήταν κάτι στημένο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ