Good news: Μετά τα λεωφορεία δίχως οδηγό στα Τρίκαλα έρχονται τα ηλεκτρονικά ποδήλατα & τρίκυκλα

Για ακόμα μια φορά φαίνεται πως πρωτοπορεί η όμορφη πόλη των Τρικάλων.

Ακολουθώντας τα πετυχημένα βήματα του λεωφορείου χωρίς οδηγό, το οποίο και αποτέλεσε παγκόσμια πρωτοτυπία, ο δήμος Τρικκαίων θα φιλοξενήσει επιδείξεις ελαφρών ηλεκτρικών οχημάτων στο πλαίσιο του έργου ELVITEN.

Πρόκειται για ένα έργο το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω του προγράμματος HORIZON 2020 και στοχεύει στην προώθηση της χρήσης των ελαφρών ηλεκτρικών οχημάτων (EL-Vs), όπως ποδήλατα, σκούτερ, τρίκυκλα και τετράκυκλα, ως άνετου μέσου μεταφοράς στις πόλεις. Μάλιστα, τις επόμενες μέρες, στις 18 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί στα Τρίκαλα, το πρώτο Workshop για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Τσιτσάνη στις 11:00 π.μ.

Εκεί θα παρουσιαστεί το έργο από στελέχη της e-trikala AE καθώς και από τους εταίρους του προγράμματος, ενώ παράλληλα θα γίνουν και συζητήσεις για το μέλλον της αστικής κινητικότητας στις πόλεις και τον ρόλο των ηλεκτροκίνητων οχημάτων σε αυτές. Ήδη έχει διεξαχθεί έρευνα με online ερωτηματολόγια με σκοπό να συγκεντρωθούν και οι απόψεις των πολιτών.

Με την ολοκλήρωση της έρευνας του προγράμματος, θα ακολουθήσουν, το φθινόπωρο, επιδείξεις ελαφρών ηλεκτρικών οχημάτων διάρκειας ενός έτους τόσο στα Τρίκαλα όσο και στις υπόλοιπες συμμετέχουσες ευρωπαϊκές πόλεις δηλαδή το Βερολίνο, τη Γένοβα, τη Μάλαγα, τη Ρώμη και το Μπάρι. Τα ελαφρά ηλεκτρικά οχήματα θα προσφέρονται για κοινή χρήση στους πολίτες, τους επισκέπτες της πόλης και τους προμηθευτές ελαφρών αγαθών, (εταιρίες ταχυμεταφοράς, και μεταφοράς φαγητού κ.ά.).

Επιπλέον, η χρήση τέτοιων οχημάτων θα υποστηρίζεται μέσω υπηρεσιών για την κράτηση οχήματος, ενός σταθμού φόρτισης - στάθμευσης καθώς και μέσω εφαρμογών για τη συλλογή πόντων και την απολαβή ανταμοιβών.

Στη νέα ψηφιακή πραγματικότητα στο δήμο Τρικκαίων, που όπως αναφέρει το ΑΠΕ ΜΠΕ τη χαρακτηρίζει η καινοτομία και η πρωτοτυπία, αξίζει να συμπεριληφθεί η εφαρμογή Mobile Check App. Η βασικότερη λειτουργία της οποίας είναι η δυνατότητα καταχώρησης και παρακολούθησης της πορείας των αιτημάτων πολιτών. Καλύπτει επίσης, βασικές ανάγκες ενημέρωσης, προβάλλοντας ανακοινώσεις και εκδηλώσεις που περιέχει η ιστοσελίδα του δήμου. Λειτουργεί και ως τουριστικός οδηγός, αναδεικνύοντας σημεία ενδιαφέροντος σε χάρτη και παρέχει χρήσιμες πληροφορίες, όπως τηλέφωνα, εφημερεύοντα φαρμακεία και βενζινάδικα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ