Να πως θα ξέρετε αν διέρρευσαν τα προσωπικά σας δεδομένα μέσω του Facebook - Ιδού λοιπόν!

Το Facebook έχει ήδη ξεκινήσει διαδικασία ενημέρωσης των 87 εκατομμυρίων ανθρώπων που τα προσωπικά τους δεδομένα διέρευσαν στο Cambridge Analytica, ένα γεγονός που έχει προκαλέσει πολύ έντονες αντιδράσεις κατά του κοινωνικού δικτύου.

Όσοι έπεσαν θύματα της διαρροής έχουν ξεκινήσει να ειδοποιούνται από χθες, όπως αποκάλυψε η εταιρεία. Κατά τη διάρκεια της διαρροής, τα προσωπικά δεδομένα του κόσμου μοιράστηκαν και χρησιμοποιήθηκαν από την Βρετανική εταιρεία ανάλυσης δεδομένων, η οποία συνεργαζόταν με την ομάδα του Donald Trump το 2016 όπως και με την καμπάνια για το Brexit.

Πώς θα ξέρετε αν διέρευσαν τα προσωπικά σας δεδομένα:

Από τη Δευτέρα, και τα 2.2 δισεκατομμύρια χρήστες του Facebook θα λάβουν μία από τις δύο προειδοποιήσεις με τίτλο "Προστατέψτε τις Πληροφορίες σας" στην κορυφή της αρχικής σας σελίδας.

Θα περιλαμβάνει ένα link για να δείξει στους χρήστες τα applications που χρησιμοποιούν και τις πληροφορίες που έχουν μοιραστεί με αυτά τα apps.

Εκεί θα μπορέσετε να διαλέξετε τι πληροφορίες μοιράζεστε και με ποια apps.
Βέβαια, υπάρχει περίπτωση να δείτε και μία προειδοποίηση που θα λέει: "Αποκλείσαμε τον τάδε ιστότοπο γιατί υπάρχει πιθανότητα να έχει κάνει κατάχρηση ορισμένων προσωπικών σας πληροφοριών, κοινοποιώντας τες στην εταιρεία Cambridge Analytica".

Αυτό θα σημαίνει πως είστε ένας από τους 87 εκατομμύρια χρήστες που διέρευσαν τα προσωπικά τους δεδομένα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ