Μικρά tips για να είναι πιο ευτυχισμένες οι εργαζόμενες μητέρες!

Περισσότερο από ποτέ, σήμερα οι μητέρες εργάζονται και έξω από το σπίτι.

Το πρόβλημα είναι ότι ο φόρτος στο σπίτι παραμένει και αν προσθέσετε τις τύψεις και την πίεση από την έλλειψη χρόνου, φαντάζεστε τι περνούν οι εργαζόμενες μητέρες καθημερινά.

Το μυστικό είναι η καλή οργάνωση, ένα πλάνο, η σωστή κατανομή των εργασιών και η σωστή ισορροπία ανάμεσα στην εργασία και στο σπίτι.

Οργανωθείτε από το προηγούμενο βράδυ.
Βγάλτε τα ρούχα των παιδιών, τα δικά σας, ετοιμάστε όσα από τα κολατσιά μπορείτε και φυλάξτε τα στο ψυγείο. Ετοιμάστε τις σχολικές τσάντες και τη δική σας. Εάν υπάρχουν απογευματινές δραστηριότητες των παιδιών, οργανώστε από το πρωί ποιος πάει ποιο παιδί και πού.

Προετοιμάστε τα φαγητά όλης της εβδομάδας.
Κάντε ένα εβδομαδιαίο πλάνο γευμάτων, κάντε τα ψώνια που απαιτούνται ώστε να μη χρειάζεται να τρέχετε τελευταία στιγμή. Μια φορά την εβδομάδα, συνήθως το ΣΚ, μαγειρέψτε πιο δύσκολα φαγητά που μπορείτε να καταψύξετε. Το ίδιο κάντε και με το κολατσιό των παιδιών. Μπορείτε να φτιάξετε πίτες σε ταψάκια, αλμυρά ή γλυκά μάφιν, κεφτεδάκια, πατατοκροκέτες, μουσακά, παστίτσιο.

Μην αισθάνεστε τύψεις.
Το ότι δουλεύετε και δεν είστε full time μαμάδες, ίσως δεν είναι πάντα δική σας επιλογή. Καλύπτετε ανάγκες της οικογένειας, προσφέρετε περισσότερες επιλογές στα παιδιά σας και στο μέλλον τους. Σημασία δεν έχει μόνο η ποσότητα του χρόνου αλλά και το πόσο κοντά τους είστε γενικά και τι ποιότητα χρόνου τους προσφέρετε.

Ζητήστε βοήθεια και υποστήριξη.
Συζητήστε με το σύντροφό σας και μοιράστε ευθύνες και δουλειές. Εάν υπάρχει γιαγιά ή/και παππούς που μπορούν να αναλάβουν κάτι, βάλτε τους στο πλάνο. Εάν τα οικονομικά σας το επιτρέπουν, χρησιμοποιείστε νταντά ή δασκάλα στο σπίτι, μια γυναίκα για το σίδερο ή για τους δουλειές του σπιτιού. Έτσι θα έχετε βοήθεια και λίγο ελεύθερο χρόνο παραπάνω.

Συνειδητοποιείστε και αποδεχθείτε ότι θα υπάρχουν και οι κακές μέρες.
Δε θα είναι όλα διαφήμιση της τέλειας οικογένειας. Όλα μπορούν και θα συμβούν: να καεί το φαί, να μην προλάβετε τον αγώνα του παιδιού, να ξεχάσετε σχολική γιορτή, να έχουν εκρήξεις θυμού σε δημόσιους χώρους, να φωνάξετε, να βγείτε εκτός εαυτού, να σας αγνοούν και να μην σας ακούν. Όλο αυτό δε σας κάνει λιγότερο καλές μαμάδες. Συμβαίνει σε όλες τις οικογένειες.

Δημιουργήστε και οργανώστε οικογενειακές δραστηριότητες.
Φροντίστε να μη μιλάτε για δουλειά και να μην απαντάτε στα τηλέφωνα. Αφοσιωθείτε στην οικογένειά σας, σύμφωνα με το tsemperlidou.gr.

Δώστε χρόνο στον εαυτό σας.
Εάν είστε τόσο κομμάτια ή τόσο νευριασμένοι που δεν μπορείτε να μιλήσετε, δεν θα είστε ούτε καλή επαγγελματίας ούτε καλή μαμά. Μέσα στο πολύ φορτωμένο πρόγραμμά σας, φροντίστε να εντάξετε μικρές ανάσες. Ένα αφρόλουτρο μια φορά την εβδομάδα, έναν καφέ με μια φίλη, μια επίσκεψη σε ένα spa, ένα μανικιούρ ή ένα χτένισμα. Κρατήστε ένα μισάωρο να διαβάσετε ένα βιβλίο πριν τον ύπνο ή το ΣΚ.

Μην ξεχνάτε τη σχέση σας.
Σημαντική παράμετρος της ζωής σας είναι και η σχέση σας με τον σύντροφό σας. Μην την παραμελείτε. Τα ευτυχισμένα παιδιά χρειάζονται αγαπημένους και ευτυχισμένους γονείς. Πιείτε ένα ποτό, χαλαρώστε στον καναπέ, δείτε μια ταινία.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ