Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του NBC: Στην Ελλάδα οι νεαροί μετανάστες κάνουν Survival Sex

Ακόμη και για 5 ευρώ "πουλάνε το κορμί τους" στην καρδιά της Αθήνας νεαροί μετανάστες προκειμένου να επιβιώσουν.

Ένα εντυπωσιακό ρεπορτάζ από την σκοτεινή πλευρά του κέντρο της ελληνικής πρωτεύουσας παρουσίασε το κορυφαίο δίκτυο με την βοήθεια του  κοινωνικού λειτουργού Τάσο Σμετόπουλου.

"Η πρακτική του survival sex άρχισε να εμφανίζεται στην Αθήνα στις αρχές του 2016", δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Σμετόπουλος.

Στο ρεπορτάζ του αμερικανικού δικτύου καταγράφεται η περιπέτεια του 19χρονου Αφγανού Κασίμ, ο οποίος περπάτησε περίπου 6,5 χιλιάδες χιλιόμετρα περνώντας μέσα από το Ιράν, την Τουρκία, τη Βουλγαρία και τη Σερβία.

Στόχος του ήταν να φτάσει στη Γερμανία αλλά συνάντησε κλειστά σύνορα στην Ουγγαρία. Ο ίδιος ομολογεί ότι έχει προσπαθήσει τέσσερις φορές να φύγει από την Ελλάδα με κλεμμένα ή πλαστά διαβατήρια αλλά και τις τέσσερις φορές συνελήφθη. Ετσι, κατέληξε στην πιάτσα της Ομόνοιας που συχνάζουν οι νεαροί που αναζητούν άσυλο και πουλούν το κορμί τους για λίγα ευρώ.

«Ντρεπόμαστε, δεν είμαστε γκέι, δεν μας αρέσει αυτό που κάνουμε. Αν ζεις στο δρόμο πρέπει να κάνεις ό,τι χρειάζεται για να επιβιώσεις» δηλώνει ο Κασίμ (ο νεαρός Αφγανός παρουσιάζεται με ψευδώνυμο). Σύμφωνα με τον ίδιο η τιμή για σεξ έχει φτάσει ακόμα και στα 5 ευρώ λόγω της πληθώρας νεαρότερων του ιδίου μεταναστών που είναι πρόθυμοι να πουλήσουν το κορμί τους για να επιβιώσουν.

Στο αμερικανικό δίκτυο μίλησε και ένας ακόμη Αφγανός, ο Φαζούλ ο οποίος κατά δηλωσή του είναι 22 ετών αλλά ο Κασίμ πιστεύει ότι δεν είναι πάνω από 17.

Ο Φαζούλ παραδέχεται στο NBC ότι πολλές φορές κάνει σεξ χωρίς προφυλακτικό για να πάρει 5 ευρώ παραπάνω με τον Κασίμ να σχολίαζει ότι «δεν στέκει καλά το μυαλό του».

Οι δύο νεαροί λένε ότι με τα χρήματα αυτά εξασφαλίζουν φαγητό και τσιγάρα ενώ ορισμένες φορές, όπως αναδημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος, πετυχαίνουν να κλείσουν και ένα δωμάτιο ξενοδοχείου αλλιώς τις περισσότερες φορές κοιμούνται σε πάρκα και πλατείες.

«Η οικογένειά μου πιστεύει ότι ζω στο καλύτερο ξενοδοχείο της Αθήνας» λέει ο Φαζούλ εξηγώντας ότι δεν μπορεί να πει στην οικογένεια του πού έχει καταντήσει.

Στην τελευταία φωτογραφία βλέπουμε την Huda, μια γυναίκα από το Αφγανιστάν την οποία την εγκατέλειψε ο άντρας της με τέσσερα παιδιά. "Βλέπω το αγόρι μου να καταστρέφεται και δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω τίποτα", δηλώνει στο NBC.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ