Χτυπάει το ξυπνητήρι & εσείς πέρα βρέχει; Snooze, ξε- snooze... συνεχίζετε; Ε είστε πιο έξυπνοι!

Η... εκδίκηση του υπναρά! Μελέτη υποστηρίζει πως όσοι πατούν το snooze στο ξυπνητήρι τους, είναι πιο έξυπνοι και αποτελεσματικοί!

Το πρωινό ξύπνημα είναι δύσκολο για τους περισσότερους και πολλοί είναι εκείνοι που... πατούν κατ' εξακολούθηση το snooze, προσπαθώντας να κερδίσουν λίγα παραπάνω λεπτά ύπνου!

Αν ανήκετε, λοιπόν, στους... υπναράδες, τα νέα είναι ευχάριστα για εσάς!

Μια παλιότερη μελέτη, με τίτλο "Why Night Owls Are More Intelligent" (Γιατί οι ξενύχτηδες είναι πιο ευφυείς), είναι και πάλι στην επικαιρότητα! Η εν λόγω μελέτη δημοσιεύτηκε το 2009 και η κατάληξή της είναι πως το να ελέγχει κανείς την ώρα που θα κοιμηθεί και θα ξυπνήσει αποτελεί ένδειξη ευφυίας. 

 Το να μπορείς να πατήσεις το snooze, να χτυπήσει δηλαδή ξανά το ξυπνητήρι σε λίγα λεπτά, είναι ένας νέος τρόπος ύπνου και όσοι το χρησιμοποιούν φαίνεται πως είναι πιο έξυπνοι και αποτελεσματικοί,σύμφωνα με τους συγγραφείς της μελέτης Satoshi Kanazawa και Kaja Perina.

Οι άνθρωποι που ελέγχουν τον ύπνο τους, εκείνοι που αγνοούν τον κανόνα που συμβουλεύει να σηκωνόμαστε από το κρεβάτι αμέσως μόλις χτυπήσει το ξυπνητήρι και υιοθετούν μια συμπεριφορά πιο "φιλική” με τον οργανισμό, δηλαδή να ξυπνάνε σταδιακά, είναι –σύμφωνα πάντα με τη μελέτη- πιο πιθανό να διαθέτουν δύο ακόμη θετικά χαρακτηριστικά: Να ακολουθούν τις φιλοδοξίες και να λύνουν πιο εύκολα τα προβλήματά τους χωρίς τη βοήθεια τρίτων. Σύμφωνα με τους Kanazawa και Perina, αυτό τους κάνει πιο δημιουργικούς και ανεξάρτητους. 

Η συγκεκριμένη μελέτη υποστηρίχτηκε από μία αντίστοιχη του 1998 που έγινε από το Πανεπιστήμιο του Σάουθαμπτον, η οποία παρακολούθησε την κοινωνικοοικονομική κατάσταση 1.229 ανθρώπων σε συνάρτηση με τις συνήθειές τους στον ύπνο. Η μελέτη αυτή έδειξε πως εκείνοι που πήγαιναν για ύπνο μετά τις 11 το βράδυ και σηκώνονταν μετά τις 8 το πρωί κέρδιζαν περισσότερα χρήματα και δήλωναν ευχαριστημένοι από τον τρόπο ζωής τους.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ