Καρέ καρέ η άκαρπη προσπάθεια προσέγγισης στις βραχονησίδες Ανθρωποφάγοι (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)

"Σε απόσταση 500 μέτρων από τις βραχονησίδες, μας αντιλήφθηκαν δύο σκάφη του λιμενικού, μας προσέγγισαν, μας ζήτησαν να κατεβάσουμε ταχύτητα..."

Tο μεσημέρι της Δευτέρας, ο δημοσιογράφος του ιστότοπου samostimes.gr Μιχάλης Σβαρνιάς βρέθηκε μια ανάσα από τις ελληνικές βραχονησίδες Ανθρωποφάγοι στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Φούρνων.

Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο κ. Σβαρνιάς, ωστόσο, δύο σκάφη του λιμενικού δεν επέτρεψαν την προσέγγιση στη σκιά της πρωτοβουλίας των τριών νεαρών να υψώσουν ελληνικές σημαίες σε πέντε βραχονησίδες προς τιμήν του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου. 

Ο δημοσιογράφος με ιδιωτικό σκάφος επιχείρησε να προσεγγίσει τις δυο βραχονησίδες, προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι σημαίες παραμένουν στον ιστό τους ή έχουν κατέβει. 

"Σε απόσταση 500 μέτρων από τις βραχονησίδες, μας αντιλήφθηκαν δύο σκάφη του λιμενικού, μας προσέγγισαν, μας ζήτησαν να κατεβάσουμε ταχύτητα για να συνεννοηθούμε, και μας ρώτησαν ποιοι είμαστε… Είπαμε ότι κατευθυνόμαστε στις βραχονησίδες για βιντεοσκόπηση και φωτογράφηση, αλλά όχι για να κατέβουμε σε αυτές. Μας ζήτησαν ευγενικά να αποχωρήσουμε από την περιοχή και ότι αυτό δεν επιτρέπεται", ανέφερε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ