Σε βίλες της Εκάλης και του Διονύσου καλλιεργούν (sic) την πανάκριβη υδροπονική κάνναβη

Τα μέλη της σπείρας είχαν μετατρέψει έξι βίλες σε πλήρως οργανωμένα εργαστήρια καλλιέργειας υδροπονικής κάνναβης.

Η Δίωξη Ναρκωτικών της ΕΛ.ΑΣ. κατόρθωσε να εξαρθρώσει μεγάλη σπείρα που καλλιεργούσε υδροπονική κάνναβη σε βίλες της Εκάλης και του Διονύσου.

Για πρώτη φορά εντοπίστηκε κατεργασμένη κρυσταλλική κάνναβη γνωστή ως ice υψηλής περιεκτικότητας ακριβότερη και από την κοκαίνη με τιμή πώλησης 100 ευρώ το γραμμάριο. Η υδροπονική κάνναβη πωλούνταν 8000 το κιλό. Κομβικό ρόλο στη σπείρα έπαιζε ένας 47χρονος από το Βετνάμ γνωστός ως γιατρός - γεωπόνος συντόνιζε και συντηρούσε όλα τα φυτώρια υδροπονικής κάνναβης που είχε εγκαταστήσει η συμμορία σε πολυτελείς βίλες της Εκάλης και του Διονύσου.

Η σπείρα λειτουργούσε από το 2015, κάτι που φαίνεται από τις προπληρωμές ενοικίων 700 έως 1500 ευρώ.

Τα εργαστήρια είχαν τη δυνατότητα παραγωγής έως και 30 κιλά την ημέρα. Από τα ναρκωτικά που κατασχέθηκαν το προσδοκώμενο οικονομικό όφελος ξεπερνούσε τα 4 εκατ.ευρώ.

Όπως σημειώνει το ΑΠΕ ΜΠΕ, στο πλαίσιο των ερευνών, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών εντοπίστηκαν 6 πλήρως οργανωμένα και εξοπλισμένα εργαστήρια υδροπονικής κάνναβης, τα οποία η εγκληματική οργάνωση είχε εγκαταστήσει και λειτουργούσε σε αντίστοιχες πολυτελείς κατοικίες σε περιοχές της Βορειοανατολικής, Νοτιοανατολικής και Δυτικής Αττικής, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 2.936 δενδρύλλια κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας. Πέρα από τα (2.936) δενδρύλλια κατασχέθηκαν:

  • πάνω από (19) κιλά ακατέργαστης κάνναβης,
  • πάνω από (37) κιλά φύλλων κάνναβης, αποξηραμένων και μη,
  • το χρηματικό ποσό των (45.570) ευρώ, (170) δολάρια Η.Π.Α.,
  • (3) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και δίκυκλη μοτοσυκλέτα,
  • ιδιόχειρες σημειώσεις καθώς και
  • πλήρης εξοπλισμός για την καλλιέργεια των φυτών, όπως σωλήνες εξαερισμού, λαμπτήρες, αφυγραντήρες, αυτόματο πότισμα, λιπάσματα, ζυγαριές ακριβείας και πρέσες.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ