Ποιες τροφές επηρεάζουν αρνητικά την σεξουαλική ζωή;

Ένας από τους τομείς που μπορεί να επηρεαστούν από τις διατροφικές μας συνήθειες είναι και η σεξουαλική μας ζωή.

Και αυτό γιατί κάποιες διατροφικές επιλογές επηρεάζουν διάφορους τομείς αυξάνοντας για παράδειγμα τις πιθανότητες για προβλήματα όπως η στυτική δυσλειτουργία και η πεσμένη λίμπιντο.

Κάποιες τροφές λοιπόν είναι αποδεδειγμένο ότι είναι καλύτερο να αποφεύγονται σε μεγάλη ποσότητα καθώς «σκοτώνουν» τη σεξουαλική μας ζωή.

Δείτε παρακάτω τρεις από αυτές...

1. Τρόφιμα σε κονσέρβα

Πολλά κουτιά αλουμινίου περιέχουν BPA, μια χημική ουσία που μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα σεξουαλικής υγείας. Σύμφωνα με διάφορες μελέτες οι άνδρες που είχαν εκτεθεί στην ουσία BPA ανέφεραν χαμηλότερες επιδόσεις στο σεξ, αλλά και μειωμένη ικανοποίηση από τη σεξουαλική τους ζωή. Προτιμήστε τα φρέσκα τρόφιμα ή έστω τα συσκευασμένα σε υλικό από γυαλί ή πλαστικό που δεν έχει την ουσία BPA, σύμφωνα με το baby.gr.

2. Αναψυκτικά

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι το αμυλοσιρόπιο το οποίο αποτελεί το κύριο γλυκαντικό των περισσότερων αναψυκτικών σε συνδυασμό με τα επεξεργασμένα σάκχαρα που αυτά περιέχουν, προκαλεί βλάβη στα αγγεία μέσω της αύξησης των επιπέδων χοληστερόλης και αυξάνει τον κίνδυνο στυτικής δυσλειτουργίας.

3. Αλκοόλ

Μελέτες έχουν δείξει ότι η υπερκατανάλωση αλκοόλ καταστέλλει την ερωτική επιθυμία στις γυναίκες, μειώνει την ύγρανση του κόλπου και δυσκολεύει τον οργασμό, ενώ στους άντρες εμποδίζει την ανάπτυξη της στύσης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ