Πέθανε στην Ιαπωνία σε ηλικία 117 ετών η γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο

Ήταν η γηραιότερη γυναίκα στην Ιαπωνία από τον Σεπτέμβριο του 2015 και πιθανότατα η γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο από το Σεπτέμβριο του 2017.

Η Γιαπωνέζα Νάμπι Τατζίμα έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 117 ετών.

Ήταν η γηραιότερη γυναίκα στην Ιαπωνία από τον Σεπτέμβριο του 2015 και πιθανότατα η γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο από το Σεπτέμβριο του 2017, όταν πέθανε η τζαμαϊκανή Βάιολετ Μπράουν σε ηλικία επίσης 117 ετών, όπως αναφέρουν ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.

Η Νάμπι Τατζίμα είχε περισσσότερους από 160 απογόνους και είχε γεννηθεί στις 4 Αυγούστου του 1890, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ενώ άφησε την τελευταία της πνοή στο νησί Κικάι της περιφέρειας Καγκοσίμα, όπου γεννήθηκε.

Ο οργανισμός του Βιβλίου Καταγραφής Παγκόσμιων Ρεκόρ Γκίνες, που ερευνούσε μετά το θάνατο της Μπράουν δεν έχει ακόμα αναγνωρίσει την Τατζίμα ως την γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο. Στις 10 Απριλίου ο οργανισμός ανακοίνωσε ότι ο γηραιότερος άνδρας στον κόσμο είναι ο Γιαπωνέζος Μασάζο Νονάκα.

«Η Τατζίμα ζούσε σε ένα γηροκομείο. Ήταν πιο αδύναμη από τον Ιανουάριο και είχε νοσηλευτεί», σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας της Ιαπωνίας, ο οποίος προσέθεσε ότι πέθανε από βαθιά γηρατειά.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ