Πώς να λύσεις μια παρεξήγηση με κάποιον που σε βλέπει σαν εχθρό

Όλοι έχουμε κάποιους ανθρώπους που αντιπαθούμε και μας αντιπαθούν κι αυτοί.

Και πολλές φορές, αυτή η αντιπάθεια δημιουργεί διαφωνίες που δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο αυτή την ήδη τεταμένη σχέση.

Πώς μπορείς, λοιπόν, να λύσεις μια διαφωνία, μία παρεξήγηση, με κάποιον που δεν σε συμπαθεί;

Αυτές είναι 3 συμβουλές για να μπορέσεις να βελτιώσεις το κλίμα.

Το να αναβάλεις να συζητήσεις ένα πρόβλημα, χειροτερεύει τα πράγματα.

Μπορεί να λένε ότι ο καλύτερος γιατρός είναι ο χρόνος, όμως, αυτό δεν ισχύει σε αυτή την περίπτωση. Το να αναβάλεις να συζητήσεις ένα πρόβλημα, να απολογηθείς για κάτι άστοχο που ίσως είπες, απλά θα κάνει τα πράγματα χειρότερα. Μπορεί να μην θέλεις, μπορεί να σου φαίνεται δύσκολο, αλλά να θυμάσαι ότι το πιο δύσκολο πράγμα, είναι και το πιο σωστό.

Μια ειλικρινής συζήτηση, η αναγνώριση της δικής σου ευθύνης σε αυτή τη διαφωνία ή μια ταπεινή συγνώμη (ανεξάρτητα αν θα γίνει αποδεκτή ή όχι από τον άλλο), θα δημιουργήσει το κατάλληλο έδαφος για συμφιλίωση και μια θετική εξέλιξη στη σχέση σας. Φυσικά, η καλύτερη συγνώμη είναι η έμπρακτη αλλαγή στη στάση σου απέναντί του, αναφέρει το tsemperlidou.gr.

Το “σεμνά και ταπεινά” μπορεί να φαίνεται δύσκολο, αλλά είναι η καλύτερη λύση στις διαφωνίες.

Είναι πολύ δύσκολο να διαφωνήσεις με κάποιον που είναι ταπεινός απέναντί σου. Κάποιον που σε αντιμετωπίζει χωρίς έπαρση ή αλαζονεία. Αυτή η ταπεινότητα από μέρους σου, δεν είναι σημάδι αδυναμίας, αλλά δείγμα καλής θέλησης. Επίσης, είναι σημαντικό, να μην κοιτάζεις μόνο το δικό σου συμφέρον, αλλά να έχεις στο μυαλό σου και το συμφέρον του άλλου.

Δεν μπορείς να ελέγξεις απόλυτα τι συμβαίνει γύρω σου, μπορείς όμως να ελέγξεις τι συμβαίνει μέσα σου.

Όσο καλή διάθεση κι αν έχεις, όσο θετική στάση κι αν κρατάς, μπορεί να είσαι η μόνη που προσπαθεί για αυτή τη συμφιλίωση. Για αυτό χρειάζεται αυτοσυγκράτηση και υπομονή. Εσύ έκανες το πρώτο βήμα και είναι στο χέρι του άλλου να συνεχίσει. Η συμφιλίωση δεν είναι κάτι που το απαιτείς, αλλά που το προτείνεις. Το θέμα είναι να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου και να συνειδητοποιήσεις ότι εσύ έκανες ό,τι περνάει από το χέρι σου. Έτσι, δεν θα έχεις ούτε ενοχές, ούτε πικρία αν τα πράγματα δεν εξελιχθούν όπως περίμενες και δεν τα βρείτε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ