Συνταρακτικές εξελίξεις στο έγκλημα της Κύπρου: Συνελήφθη ο 33χρονος Ελληνοκύπριος που σχεδίαζε τον φόνο 5 χρόνια- Όλες οι λεπτομέρειες

Ανατρέπουν όλα τα δεδομένα στην υπόθεση του διπλού φόνου στην Κύπρο τα οσα υποστήριξε ο 33χρονος που συνελήφθη από την Αστυνομία.

Συνταρακτικά είναι τα νέα στοιχεία σχετικά την στυγερή δολοφονία του ζευγαριού στην Κύπρο, πριν από μία εβδομάδα.

Ο 33χρονος άνδρας, DNA του οποίου βρέθηκε σε δύο τεκμήρια που εντοπίστηκαν στη σκηνή του εγκλήματος, συνελήφθη την Τετάρτη αργά το απόγευμα ως ύποπτος για την υπόθεση.

Επίσης, η Αστυνομία αναζητά δεύτερο πρόσωπο το οποίο εικάζεται ότι ήταν συνεργάτης του 33χρονου, όπως αναφέρει ο "Φιλελεύθερος".

Ο ύποπτος, ο οποίος εκπροσώπησε ο ίδιος τον εαυτό του, δεν έφερε ένσταση στο αίτημα της Αστυνομίας για διάταγμα 8ημερης κράτησής του.

Ο 33χρονος αντιμετωπίζει, μεταξύ άλλων, τις κατηγορίες: Φόνος εκ προμελέτης, συνωμοσία για φόνο, ληστεία, απαγωγή, διάρρηξη, κατοχή διαρρηκτικών οργάνων και αυτουργία.

Όπως ανέφερε ο  λοχίας του ΤΑΕ Λευκωσίας, Κουμέτος Κουμέτου, στις 12:35 το βράδυ του φόνου, ο 15χρονος γιος του ζεύγους μετέβη σε γειτονική κατοικία και ανέφερε ότι δύο άγνωστοι μπήκαν στο σπίτι, σκότωσαν τους γονείς του και τον κλείδωσαν στην αποθήκη.

Συγκεκριμένα, όπως κατέθεσε, στις 10:30 το βράδυ, ξάπλωσε να κοιμηθεί. Στη συνέχεια όπως είπε, «άκουσε το κλάμα της μητέρας του, αλλά νόμισε ότι ήταν όνειρο. Ο δράστης τον ξύπνησε και του είπε να ανοίξει στον δεύτερο δράστη. Πρόσεξε τα χαρακτηριστικά του πρώτου δράστη». Όπως περιέγραψε ο ανήλικος, επρόκειτο για άντρα λεπτό, ύψους 1,70 με λεπτά χαρακτηριστικά.

Όπως είπε στους ανακριτές, κατάφερε να βγει από το κελάρι αφαιρώντας φυλλαράκια. Στη συνέχεια ανέβηκε στο δωμάτιο των γονιών του, είδε τον πατέρα του στο πάτωμα και τη μητέρα του στο κρεβάτι.

Στο σώμα του ανήλικου διαπιστώθηκαν κακώσεις, όταν εξετάστηκε από ιατροδικαστή.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό ανακριτή, έγινε παραβίαση στο παράθυρο της κουζίνας και πως από το σπίτι, λείπει το πορτοφόλι του άντρα, με μετρητά και τις κάρτες του.

Όπως ανέφερε ο ανήλικος, ο ένας δράστης είχε γένια. Το ίδιο βράδυ ο ύποπτος θεάθηκε στην περιοχή και είχε μαζί του δύο αντικείμενα. Αμέσως έγινε έρευνα στην οικία του, χωρίς να εντοπιστεί το οτιδήποτε.

Ανακρινόμενος, ο 33χρονος είπε πως ξέρει τι έγινε σε εκείνο το σπίτι, ποιοι εμπλέκονται και ποιο είναι το κίνητρο. Αυτό που έγινε, είπε, σχεδιαζόταν τα τελευταία 5 χρόνια.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο ύποπτος εξετάστηκε από ιατροδικαστή και φέρει εκδορές που χρονολογούνται από 5 μέχρι 7 ημέρες.

Μάλιστα, ο 33χρονος φέρεται να είπε πρόσφατα σε συγγενικό του πρόσωπο ότι θα γίνει πλούσιος σε λίγες μέρες και ότι θα αγόραζε όλα τα σπίτια της περιοχής.

Ο ύποπτος συνδέθηκε με δείγμα DNA σε δύο τεκμήρια που βρέθηκαν στη σκηνή του εγκλήματος.

Στη σκηνή εντοπίστηκε και ένα ζευγάρι παπούτσια, τα οποία ο 33χρονος παραδέχθηκε προφορικά, ότι ανήκουν στον ίδιο.

Σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης, οι Αρχές αναζητούν και δεύτερο πρόσωπο που εικάζεται ότι είναι συνεργάτης του, ενώ θα γίνει αναγνωριστική κατάθεση προσώπων στην οποία θα κληθεί ο 15χρονος.

Ο 33χρονος πρόκειται να παραμένει υπό κράτηση για 8 ημέρες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ