Brad Pitt: Γυρίζει ταινία με τα ρεπορτάζ για τα "άπλυτα" των σεξουαλικών παρενοχλήσεων του Harvey Weinstein

Η ταινία θα επικεντρωθεί στην έρευνα των δύο δημοσιογράφων της εφημερίδας "New York Times" για τις σεξουαλικές καταγγελίες σε βάρος του άλλοτε ισχυρού παραγωγού του Χόλιγουντ.

Είναι μέρος της βιομηχανίας του θεάματος εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Ωστόσο, ο 54χρονος Brad Pitt ξεκινά ένα νέο κινηματογραφικό "ταξίδι", καθώς η εταιρεία παραγωγής του απέκτησε τα δικαιώματα για μια ταινία επικεντρωμένη στην έρευνα των New York Times σχετικά με τις καταγγελίες εναντίον του Harvey Weinstein, για σεξουαλική κακοποίηση.

Η εταιρεία Plan B, το στούντιο κινηματογραφικής παραγωγής του Μπραντ Πιτ, και η Annapurna Pictures θέλουν να μεταφέρουν στη μεγάλη οθόνη την ιστορία της έρευνας των δημοσιογράφων της εφημερίδας, που αποκάλυψαν πρώτες τις καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις από τον Harvey Weinstein.

Η εφημερίδα New York Times επιβεβαίωσε την Πέμπτη την πληροφορία αυτή, που δημοσίευσε πρώτος ο ιστότοπος Deadline.com και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Τα δύο στούντιο έχουν «αγοράσει τα δικαιώματα για την παραγωγή ενός φιλμ» που θα αφηγείται την ιστορία της έρευνας της εφημερίδας, ακολουθώντας τον δρόμο πολλών ακόμη ταινιών που πραγματεύονται τη δουλειά δημοσιογράφων, όπως το Spotlight, το Pentagon Papers ή το «Όλοι οι άνθρωποι του προέδρου».

Η ταινία δεν αναμένεται να επικεντρωθεί στον ίδιο τον Weinstein, αλλά στον τρόπο με τον οποίο οι δημοσιογράφοι Jodi Kantor και Megan Twohey, καθώς η αρχισυντάκτρια Ρεμπέκα Κόρμπετ, επέμειναν, παρά τις απόπειρες εκφοβισμού, κι αποκάλυψαν τις καταγγελίες για σεξουαλικά εγκλήματα σε βάρος ενός παραγωγού που ήταν τότε ένας από τους ισχυρότερους στο Χόλιγουντ.

Οι δύο δημοσιογράφοι κέρδισαν πριν από λίγες ημέρες βραβείο Πούλιτζερ για την έρευνά τους. Μοιράστηκαν το βραβείο με τον Ρόναν Φάροου, ο οποίος μερικές ημέρες πριν από το δικό τους αρχικό άρθρο, που δημοσιεύθηκε την 5η Οκτωβρίου 2017, ήταν ο πρώτος που αποκάλυψε, στο περιοδικό New Yorker, τις καταγγελίες σε βάρος του Γουάινστιν για βιασμούς.

Η ιστορία αυτή έδωσε το έναυσμα για το κίνημα #MeToο, φέρνοντας στο φως το φαινόμενο της σεξουαλικής παρενόχλησης στον εργασιακό χώρο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ