Καλοκαιρινή δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων- Είστε έτοιμοι;

Μερικά tips για να... επιβιώσετε όταν ακολουθείτε μία διαίτα χαμηλή σε υδατάνθρακες!

Μία δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων απαιτεί μεγάλη σωματική και ψυχική αντοχή.

Παρακάτω ακολουθούν μερικές βασικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να τα βγάλετε πέρα το δύσκολο αυτό διάστημα που το σώμα σας στερείται θερμίδες και ενέργεια.

1.Χρησιμοποιήστε BCAAs

Είναι πάρα πολύ σημαντικό να καταναλώνετε επαρκή ποσότητα πρωτεΐνης, ενώ βρίσκεστε σε δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων, αλλά είναι ακόμα πιο σημαντικό τα αμινοξέα διακλαδισμένης αλυσίδας. Γιατί; Διότι η κατανάλωση τους συνδέεται άμεσα με την διατήρηση της μυϊκής μάζας, την ελαχιστοποίηση του προερχόμενου από την άσκηση μυϊκού καταβολισμού και την προώθηση της μυϊκής πρωτεϊνοσύνθεσης (Muscle Protein Synthesis-MPS).

Όταν ακολουθείτε διατροφή χαμηλών υδατανθράκων οι επιδράσεις των BCAAs στο σώμα σας είναι ακόμα πιο εμφανείς, καθώς βοηθάνε στην σταθεροποίηση της γλυκόζης στο αίμα και παροτρύνουν το σώμα να χρησιμοποιεί τα λιπαρά οξέα (το λίπος σας) για ενέργεια και όχι τους μυς. Σε περιόδους ασιτίας το σώμα προτιμάει να «κανιβαλήσει» τους μύες, αποδομώντας τους και καταναλώνοντας την πρωτεΐνη τους σαν πηγή ενέργειας. Αυτό, διότι η παρουσία μυών, οι οποίοι καταναλώνουν θερμίδες για να διατηρηθούν, επιταχύνει ουσιαστικά τον θάνατο από ασιτία, κάτι που το σώμα παλεύει να αποφύγει.

Τα BCAAs σας βοηθάνε επίσης να προπονείστε περισσότερη ώρα και μειώνουν την μεταπροπονητική κόπωση. Καταναλώστε 10 γραμμάρια 1 με 2 φορές την ημέρα πριν/μέσα/μετά την προπόνηση ή και μεταξύ των γευμάτων.

2.Μεσημεριανός ύπνος

Το να κοιμηθείτε για λίγο το μεσημέρι είναι ένας πολύ αποδοτικός τρόπος για να μεγιστοποιήσετε την ανάρρωση σας και να ξεκουράσετε το μυαλό σας. 30-60 λεπτά ύπνου είναι ικανά να αυξήσουν τα επίπεδα ενέργειας σας, να ξεκουράσουν το νευρικό σας σύστημα και το πιο σημαντικό, να βελτιώσουν την διάθεσή σας. Η διάθεσή σας είναι κάτι που διαταράσσεται έντονα όταν είστε σε δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων. Η καλύτερη ώρα να κοιμηθείτε είναι 2-5 μ.μ.

3.Φάτε ένα πλούσιο σε υδατάνθρακες πρωινό

Σας προτείνουμε να καταναλώνετε ένα μεγάλο μέρος των υδατανθράκων σας στο πρωινό σας γεύμα. Γιατί; Διότι αυτό το γεύμα θα δώσει αρκετή ενέργεια για να μπορέσετε να την βγάλετε για αρκετές ώρες λειτουργώντας φυσιολογικά. Ειδικά για εσάς που εργάζεστε με πλήρη απασχόληση αν δεν φάτε υδατάνθρακα θα αρχίζετε να χάνετε την συγκέντρωση σας, ο εγκέφαλος σας θα λειτουργεί πιο αργά και η διάθεση σας θα χαλάει.

Η χαμηλή γλυκόζη στο αίμα σας προκαλεί έντονο αίσθημα κόπωσης και επιθετικής συμπεριφοράς. Όλοι αυτοί οι αρνητικοί παράγοντες μπορούν να αποφευχθούν, τρώγοντας ένα πρωινό που περιλαμβάνει 50-100 γραμμάρια υδατάνθρακα, τα οποία είναι ικανά να σας κρατήσουν σε μια καλή σωματικά και ψυχικά κατάσταση για αρκετές ώρες, όπως αναφέρει το myprotein.gr.

4.Πιείτε καφέ ή κάποιο συμπλήρωμα νιτρικού οξειδίου με διεγερτικά

Πίνοντας καφέ αυξάνεται η πνευματική διαύγεια και τα επίπεδα ενέργειας σας. Η καλύτερη ώρα για να τον πιείτε είναι το πρωί και πριν από την προπόνηση, με το τελευταίο να είναι προτιμότερο, καθώς τα επίπεδα καφεΐνης που απορροφούνται είναι στα μέγιστα επίπεδα.

Μια άλλη καλύτερη επιλογή είναι κάποιο προϊόν νιτρικού οξειδίου, το οποίο είναι επιστημονικά σχεδιασμένο για την βελτίωση της επίδοσης σας καθώς : Μειώνει την κόπωση, βελτιώνει την συγκέντρωση και αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος στους μύες, παρέχοντας τους περισσότερο οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά. Αυτό βέβαια που πρέπει να κοιτάτε είναι τα συστατικά να είναι σε επαρκής δοσολογίες.

Αν ένα προϊόν αναγράφει στην ετικέτα του “proprietary blend” καλύτερα να το αποφύγετε, καθώς δεν σας λέει σε τι δοσολογίες περιέχει τα αναγραφόμενα συστατικά  (κατά 90% είναι υποδοσολογιμένο). Η εταιρείες συμπληρωμάτων χρησιμοποιούν αυτή την τεχνική για να εξαπατήσουν τον καταναλωτή, στο βωμό του κέρδους.

Το προϊόν που θα επιλέξετε οφείλει να σας λέει ακριβώς τι περιέχει και πόσο. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα σας να γνωρίζετε τη βάζετε μέσα στο σώμα σας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ