Σας πονοκεφαλιάζει η κυτταρίτιδα; Ιδού οι κορυφαίες σπιτικές συνταγές για ευεργετικά λάδια

Ένα από τα πιο ενοχλητικά και βασανιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες και όχι μόνο, είναι η κυτταρίτιδα. 

Η φύση γίνεται σύμμαχος και μας προσφέρει απλόχερα τις ευεργετικές ιδιότητες που έχουν τα αιθέρια έλαια, αλλά και τα υπόλοιπα συστατικά που χρησιμοποιούνται στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας στους γλουτούς, την κοιλιά, τους μηρούς και όχι μόνο.

Λάδι κανέλας για κυτταρίτιδα:

Στη συνέχεια θα μάθετε πως να φτιάξετε ένα λάδι με κανέλα για κυτταρίτιδα, το οποίο θα σας βοηθήσει να την μειώσετε αισθητά, αφήνοντας την επιδερμίδα σας λεία και λαμπερή. Η κανέλα που είναι το βασικό συστατικό της σπιτικής αυτής συνταγής, πέρα από το υπέροχο άρωμα, έχει αποτοξινωτικές, θερμαντικές και αντισηπτικές ιδιότητες.

Θα χρειαστείτε:

– Ξύλα κανέλας
– Ελαιόλαδο ή αμυγδαλέλαιο
– 1 γυάλινο βάζο των 100 ml

Τρόπος παρασκευής: Αρχικά γεμίστε το βάζο με τα ξύλα κανέλας. Στη συνέχεια προσθέστε όποιο από τα λάδια προτιμάτε μέχρι να γεμίσει το βάζο και αφήστε το στον ήλιο για 3 εβδομάδες. Στο χρονικό αυτό διάστημα η κανέλα θα βγάλει τα ευεργετικά της συστατικά και θα αναμειχθούν με το λάδι, δημιουργώντας ένα οικονομικό και θαυματουργό λάδι κανέλας για κυτταρίτιδα.

Για την χρήση του δεν χρειάζεται να αφαιρέσετε τα ξύλα κανέλας από το λάδι. Αφήνοντας τα μέσα, το λάδι κανέλας για κυτταρίτιδα γίνεται όλο και πιο ισχυρό.

Τρόπος εφαρμογής: Αφού κάνετε το μπάνιο σας, απλώστε μια ποσότητα από το λάδι για την κυτταρίτιδα με κανέλα στις προβληματικές περιοχές. Καθώς το απλώνετε, κάντε παράλληλα μασάζ με δυνατές κυκλικές κινήσεις για 10 λεπτά, έως ότου δείτε ένα ελαφρύ κοκκίνισμα της περιοχής.

Προσοχή: Μην το χρησιμοποιήσετε αν είστε αλλεργική στην κανέλα.

Λάδι για κυτταρίτιδα με αιθέρια έλαια:

Δημιουργήστε ένα απορροφητικό σπιτικό λάδι για την κυτταρίτιδα με αιθέρια έλαια. Η εφαρμογή του μείγματος αυτού κάνει την επιδερμίδα πιο λεία, μειώνοντας δραστικά την κυτταρίτιδα και προσφέροντας σύσφιξη στο σώμα.

Πιο συγκεκριμένα, το έλαιο τζοτζόμπα, το λάδι βάσης για την κυτταρίτιδα στην παρακάτω συνταγή, είναι ένα πολύ καλό φυσικό ενυδατικό και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ποτέ αδιάλυτο. Μοιάζει με το φυσικό σμήγμα του ανθρώπινου δέρματος και γι’ αυτό έχει την ικανότητα να εισχωρεί στην επιδερμίδα πιο εύκολα από κάθε άλλο έλαιο. Ο συνδυασμός του μάλιστα με άλλα ελαία το κάνει πιο αποτελεσματικό.

Το αιθέριο έλαιο πορτοκαλιού μειώνει την κατακράτηση των υγρών και απαλλάσσει από το πρήξιμο. Αποφύγετε όμως την εφαρμογή του όταν πρόκειται να βγείτε στον ήλιο, διότι είναι φωτοευαίσθητο έλαιο και ενδέχεται να δημιουργήσει χρωματικές κηλίδες στο δέρμα.

Επίσης, το αιθέριο έλαιο αρκεύθου αντιμετωπίζει τα οιδήματα και το πρήξιμο. Τέλος, το αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και κάνει αποτοξίνωση, οδηγώντας στην πιο γρήγορη αποβολή των άχρηστων ουσιών από τον οργανισμό.

Προσοχή: Η χρήση αιθέριων ελαίων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά και την περίοδο του θηλασμού απαγορεύεται.

Θα χρειαστείτε:

– 1/2 κούπα έλαιο jojoba
– 15 σταγόνες αιθέριο έλαιο πορτοκάλι
– 15 σταγόνες αιθέριο έλαιο άρκευθος (αγριοκυπάρισσο)
– 15 σταγόνες αιθέριο έλαιο δεντρολίβανο

Τρόπος παρασκευής: Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αναμείξετε τα υλικά σε ένα μπουκαλάκι.

Τρόπος εφαρμογής: Ανακινήστε καλά το δοχείο και πάρτε μια ποσότητα από το μείγμα ελαίων. Απλώστε το στα σημεία όπου θέλετε να καταπολεμήσετε την κυτταρίτιδα κάνοντας μασάζ για λίγα λεπτά με απαλές κυκλικές κινήσεις.

Κάντε μια θεραπεία για την κυτταρίτιδα με 2-3 επαλείψεις την ημέρα για 6 εβδομάδες και θα απολαύσετε το αποτέλεσμα. Αξίζει να σημειωθεί πως τα ευεργετικά αποτελέσματα που έχει το λάδι για κυτταρίτιδα με αιθέρια έλαια φαίνονται από τις πρώτες κιόλας εφαρμογές του.

Λάδι κισσού για κυτταρίτιδα:

Δημιουργήστε ένα χειροποίητο λάδι για κυτταρίτιδα με απλά υλικά, πλούσια σε ευεργετικές ιδιότητες, που θα βρείτε εύκολα στο εμπόριο.

Το αιθέριο έλαιο γκρέιπφρουτ κάνει πολύ καλή αποτοξίνωση και ενισχύει την καλή κυκλοφορία του αίματος. Ωστόσο είναι φωτοευαίσθητο και δεν πρέπει να το χρησιμοποιείτε όταν πρόκειται να βγείτε στον ήλιο για να μην δημιουργηθούν δισχρωμίες και κηλίδες στο δέρμα.

Το αιθέριο έλαιο δενδρολίβανου είναι ένα από τα καλύτερα λάδια για κυτταρίτιδα, αφού το μασάζ στις προβληματικές περιοχές με αυτό βελτιώνει το κυκλοφορικό, αποτοξινώνει και τονώνει το λεμφικό σύστημα.

Το αιθέριο έλαιο του αγριοκυπαρισιού φημίζεται για τη θεραπεία κατά της κυτταρίτιδας. Το μασάζ με αυτό το έλαιο μειώνει την κατακράτηση υγρών και αποτοξινώνει τον οργανισμό, βελτιώνοντας την όψη του φλοιού πορτοκαλιού και κάνοντας την λεία και απαλή.

Το έλαιο κισσού μειώνει αποτελεσματικά την κυτταρίτιδα και το τοπικό πάχος, αφού διαλύει τις υδρολιπώδεις περιοχές και μειώνει την κατακράτηση.

Τέλος, το έλαιο φυκιών έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε ιώδιο. Ενεργοποιεί τις καύσεις, αποτρέπει την συσσώρευση υγρών και λίπους, κάνει την επιδερμίδα να αποκτήσει σταδιακά λεία και βελούδινη υφή, μειώνοντας παράλληλα και την κυτταρίτιδα.

Θα χρειαστείτε:

– 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο γκρέιπφρουτ
– 12 σταγόνες αιθέριο έλαιο δενδρολίβανου
– 25 σταγόνες αιθέριο έλαιο αγριοκυπαρισιού (Άρκευθος)
– 50 ml έλαιο κισσού
– 50 ml έλαιο φυκιών

Τρόπος παρασκευής: Απλά προσθέστε όλα τα παραπάνω υλικά και ανακατέψτε τα πολύ καλά.

Τρόπος εφαρμογής: Πάρτε μια ποσότητα από το μείγμα, αφού πρώτα το ανακινήσετε καλά για να ομογενοποιηθεί, και κάντε μασάζ με ανοδικές κυκλικές κινήσεις, δίνοντας προσοχή στα σημεία όπου υπάρχει η κυτταρίτιδα.

Κάνοντας 1-2 επαναλήψεις καθημερινά, θα δείτε σύντομα τα ευεργετικά του αποτελέσματα συγκεκριμένου λαδιού.

Λάδι καρύδας για κυτταρίτιδα:

Ένα φυτικό λάδι για κυτταρίτιδα με υπέροχο άρωμα και πολλές ευεργετικές ιδιότητες είναι αυτό του ελαίου καρύδας. Η χρήση του στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας είναι πολύ απλή.

Όπως αναφέρει το beautetinkyriaki.gr, καθημερινά πάρτε μια ποσότητα του ελαίου και τρίψτε την στις περιοχές όπου εμφανίζεται το πρόβλημα, κάνοντας απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις. Πρόκειται για ένα συστατικό που απορροφάται εύκολα από την επιδερμίδα, την ενυδατώνει σε βάθος και σπάει τα λιποκύτταρα. Η εφαρμογή του αφήνει το δέρμα απαλό, λείο και νεανικό.

Αν μάλιστα συνδυάσετε το τρίψιμο του ελαίου καρύδας με ένα ειδικό σκληρό σφουγγάρι ή μια βούρτσα σώματος με τρίχες, τότε ενισχύετε την κυκλοφορία του αίματος και βοηθάτε στην καλύτερη μείωση της κυτταρίτιδας.

Λάδι σημύδας για κυτταρίτιδα:

Το πιο γνωστό λάδι μασάζ από σημύδα είναι το weleda λάδι για κυτταρίτιδα. Πρόκειται για ένα έτοιμο προϊόν του εμπορίου που υπόσχεται λείανση, τόνωση και σύσφιξη της επιδερμίδας, μειώνοντας αισθητά την κυτταρίτιδα, αν χρησιμοποιείται συστηματικά. Επίσης, το λάδι σημύδας ενισχύει την ενδυνάμωση του συνδετικού ιστού.

Το βασικό του συστατικό είναι τα φύλλα σημύδας που περιέχουν φλαβονοειδή και τανίνες. Κάνοντας αρχικά 2 φορές την ημέρα για 4 εβδομάδες μασάζ με κυκλικές κινήσεις με το λάδι σημύδας, θα δείτε σύντομα τα ευεργετικά του αποτελέσματα. Αν μάλιστα συνεχίσετε με 1 εφαρμογή καθημερινά, θα μπορέσετε να διατηρήσετε τα αποτελέσματα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ