Κάννες 2018, μέρα 1η: Η φετινή Πρόεδρος Κέιτ Μπλάνσετ είναι μοναδική, εκτυφλωτικά όμορφη με προσωπικότητα (ΦΩΤΟ)

Η Κέιτ Μπλάνσετ απέδειξε την αξία της, σε κάθε επίπεδο, από την πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ των Καννών...

Η Κέιτ Μπλάνσετ είναι φέτος η πρόεδρος του Φεστιβάλ των Καννών και ήδη από την πρώτη ημέρα απέδειξε πως είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόταν το Φεστιβάλ, απαντώντας με σοβαρότητα αλλά και χιούμορ σε μια σειρά από ερωτήματα τα οποία θα έπρεπε στην ουσία να απευθυνθούν στους οργανωτές του.

Η Μπλάνσετ αποκάλυψε ότι πριν δεχτεί την θέση «απαίτησε» από τον Τιερί Φρεμό μια επιτροπή διαφυλετική και πλούσια σε γυναίκες και πήρε την διαβεβαίωση ότι θα την έχει και σε ερώτηση για το πως νιώθει που θα έχει να κρίνει μόνο τρεις ταινίες από γυναίκες σκηνοθέτες απάντησε: «πριν λίγα χρόνια είχαμε μόνο δύο, αλλά ξέρω ότι υπάρχει ήδη ένας πολύ μεγαλύτερος αριθμός γυναικών στην επιτροπή επιλογής το οποίο αυτομάτως αλλάζει το βλέμμα μέσα από το οποίο κρίνονται οι ταινίες. Αλλά τα πράγματα δεν αλλάζουν σε μια νύχτα. Θα ήθελα περισσότερες ταινίες από γυναίκες; Απολύτως ναι. Περιμένω να το δω να συμβαίνει στο μέλλον; Φυσικά και το ελπίζω».

Η Μπλάνσετ είπε επίσης ότι θα κρίνουν τις ταινίες ασχέτως από την εθνικότητα ή το φύλο από το αν μια ταινία είναι σκηνοθετημένη από έναν άνδρα, μια γυναίκα ή έναν transgender για να συμπληρώσει «Ω θεέ μου δεν έχουμε καμμιά ταινία από transgender σκηνοθέτη. Αποτύχαμε ήδη».

Η Κέιτ Μπλάνσετ με την Κατζά Νίν...

... Και με τους άνδρες της επιτροπής

Μπορεί το pantsuit της στην διάρκεια της συνέντευξης τύπου της να ήταν ροζ, αποδεικνύοντας πως μια γυναίκα μπορεί ακόμη να φορά ροζ και να είναι δυναμική (ή να είναι κι όμορφη κι έξυπνη μαζί, όπως απάντησε σε κάποιον που την ρώτησε πως νιώθει για την «πασαρέλα» του κόκκινου χαλιού), αλλά το ίδιο βράδυ φόρεσε μαύρο φόρεμα ανεβαίνοντας τα σκαλιά στο επίσημο άνοιγμα του φεστιβάλ, κάτι που δεν ξέρουμε αν είχε κάποιου είδους πολιτικό νόημα, αλλά είχε σίγουρα «οικονομικό», αφού η Μπλάνσετ δεν το φορούσε για πρώτη φορά, αλλά το είχε ξαναβάλει στις Χρυσές Σφαίρες το 2014, όπως αναφέρει το flix.gr.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ