Έξυπνες συμβουλές για τους γονείς: Να τι πρέπει να κάνετε αν το παιδί σας διαμαρτύρεται ότι βαριέται

Ποιος γονιός δεν έχει ακούσει το παιδί του να λέει ότι βαριέται και ότι δε βρίσκει κάτι ενδιαφέρον να ασχοληθεί;

Επειδή λίγο-πολύ όλοι το έχεουμε βιώσει, το ερώτημα είναι πώς πρέπει να χειριστείτε την κατάσταση. 

  • Ρωτήστε το παιδί τι θα ήθελε να κάνει, με τι θα ήθελε να ασχοληθεί αν ήταν στο χέρι του. Αν κάθε φορά ζητάει και άλλα πράγματα για να διώξει την πλήξη του, θα πρέπει να αναλάβετε δράση για να μη γίνει ανικανοποίητο και αχάριστο.
  • Πείτε στο παιδί ότι έχει πάρα πολλά παιχνίδια και γενικά άπειρες επιλογές να γεμίσει δημιουργικά το χρόνο του και θα πρέπει να επιλέξει μια από αυτές. Δεν είναι λογικό να μην το ικανοποιεί συστηματικά κάποια από τις πολλές εναλλακτικές που έχει.
  • Ενδεχομένως μπορείτε να του προτείνετε και κάποιες νέες δραστηριότητες εκτός σπιτιού που θα μπορούσαν να το ενδιαφέρουν (πχ αθλητισμός, μουσική κτλ). Μια τέτοια πρωτοβουλία θα φανεί χρήσιμη, ιδιαίτερα αν το παιδί σας είναι ενεργητικό και δραστήριο και γι’αυτό βαριέται εύκολα, σύμφωνα με το mother.gr.
  • Δώστε του επίσης να καταλάβει ότι δεν είναι απαραίτητο να ασχολείται πάντα με κάτι αν δε νιώθει την ανάγκη. Είναι θεμιτό, για παράδειγμα, να υπάρξουν στιγμές που θα περάσει ευχάριστα το χρόνο του απλά και μόνο με το να κάθεται ήσυχο με την υπόλοιπη οικογένεια στο σαλόνι.
  • Ακόμα και σε περιόδους διακοπών, μην αφήνετε στην άκρη τον προγραμματισμό της καθημερινότητας του παιδιού. Μπορεί να μην τηρούνται τα πάντα με τη…θρησκευτική ευλάβεια όπως τον υπόλοιπο καιρό, όμως αν δεν υπάρχει ένα μίνιμουμ πρόγραμμα, είναι δεδομένο ότι το παιδί θα βαριέται απίστευτα έχοντας βγει εντελώς έξω από τα νερά του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ