Διάσημος βοτανολόγος πέθανε με ευθανασία στα 104 ακούγοντας την Ωδή στη Χαρά του Μπετόβεν- Τελευταίο δείπνο ψάρι με πατάτες (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

"Έφυγε" ακούγοντας την "Ωδή στη Χαρά" σε ηλικία 104 ετών.

Ο Αυστραλός επιστήμονας αποφάσισε πως ήρθε η ώρα να φύγει από τη ζωή στα 104 του χρόνια, σε κλινική της Ελβετίας.

Πρόκειται για τον David Goodall, ο οποίος ταξίδεψε από την Αυστραλία στην εν λόγω κλινική ώστε να υποβληθεί σε υποβοηθούμενη αυτοκτονία.

Ο γνωστός βοτανολόγος, που γεννήθηκε στο Λονδίνο στις 4 Απριλίου του 1914, δεν ήταν άρρωστος, δήλωσε, ωστόσο, πως πήρε αυτή την απόφαση λόγω της επιδείνωσης της ποιότητας ζωής του, σύμφωνα με το BBC.

(Photo: AFP)

Θέλησε, δε, να περάσει με τον τρόπο αυτό ένα μήνυμα, ώστε να ευαισθητοποιηθούν οι συμπολίτες του και να αλλάξουν οι νόμοι και στην Αυστραλία, για να μπορούν, υπό συγκεκριμένες συνθήκες οι άνθρωποι να επιλέξουν και εκεί την υποβοηθούμενη ευθανασία.

Ο Goodall έφυγε τελικά ήρεμα από τη ζωή, χθες το πρωί, στις 10:30, στην κλινική Life Cycle στη Βασιλεία, μετά την έγχυση του θανατηφόρου διαλύμματος.

Το τελευταίο του γεύμα ήταν το αγαπημένο του, ψάρι με πατάτες και cheesecake, ενώ στα τελευταία λεπτά της ζωής του επέλεξε να ακούσει την Ωδή στη Χαρά από την 9η συμφωνία του Μπετόβεν.

Όπως αποκάλυψε, δε, ο Philip Nitschke, ιδρυτής της Exit International, της ομάδας που τον βοήθησε να τελειώσει την ζωή του με τον τρόπο που εκείνος επιθυμούσε «Στην πραγματικότητα, τα τελευταία του λόγια ήταν "Αυτό παίρνει φοβερά πολύ χρόνο"».

(Ο David Goodall σε νεαρή ηλικία. Photo:  GoFundMe)

Ο επιστήμονας ζήτησε το σώμα του να γίνει δωρεά στην επιστήμη ή, αν αυτό δεν ήταν εφικτό, να καεί και οι στάχτες του να σκορπιστούν στην Ελβετία, ενώ δεν επιθυμούσε την τέλεση κηδείας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ