Τα 10 σεξουαλικά σκάνδαλα που έκαναν τον γύρο του κόσμου : ο Τζων , ο Γούντυ ο Ρόμαν και οι άλλες .....(ΦΩΤΟ)

Με αφορμή το ξέσπασμα των σεξουαλικών σκανδάλων στη Μέκκα του κινηματογράφου, το Χόλιγουντ και της Σουηδικής Ακαδημίας είναι ευκαιρία να θυμηθούμε δέκα από τα σημαντικότερα σεξουαλικά σκάνδαλα, που συντάραξαν τη διεθνή κοινή γνώμη και απασχόλησαν ιδιαιτέρως τα ΜΜΕ.

Το νέο σεξουαλικό σκάνδαλο παγκόσμιας διάστασης, που ήρθε πρόσφατα στο φως της δημοσιότητας, αφορά έναν από τους πλέον καθιερωμένους θεσμούς στην Ευρώπη, τα βραβεία Νόμπελ, που απονέμει η Σουηδική Ακαδημία, η οποία ιδρύθηκε το 1786 από το βασιλιά Γουσταύο Γ’. Η Ακαδημία, που απονέμει τα βραβεία από το 1901 ήταν μέχρι πριν λίγο καιρό ένα σεβαστό σώμα με κύρος, αν και πολλοί ειδικοί και μη, την αμφισβητούν, την κατηγορούν για μεροληψία ή και για εξυπηρέτηση πολιτικών συμφερόντων.

Ωστόσο, οι πρόσφατες αποκαλύψεις, στο περιθώριο της διάσημης πλέον περίπτωσης του κινηματογραφικού παραγωγού στο Χόλιγουντ, Χάρβεϊ Γουάινστιν, από 18 γυναίκες που κατηγόρησαν τον φωτογράφο Ζαν Κλοντ Αρνό, σύζυγο της ποιήτριας Καταρίνα Φρόστενσον, μέλους της Σουηδικής Ακαδημίας, για ποικίλα σεξουαλικά αδικήματα μέσα σε διάστημα 20 χρόνων, συμπεριλαμβανομένου του βιασμού, ανάγκασε την Ακαδημία να ματαιώσει την απονομή του φετινού Βραβείου Νόμπελ Λογοτεχνίας. Όπως ανακοίνωσε η Σουηδική Ακαδημία θα δοθούν δύο Νόμπελ Λογοτεχνίας το 2019.

Με αφορμή το ξέσπασμα των σεξουαλικών σκανδάλων στη Μέκκα του κινηματογράφου, το Χόλιγουντ και της Σουηδικής Ακαδημίας είναι ευκαιρία να θυμηθούμε δέκα από τα σημαντικότερα σεξουαλικά σκάνδαλα, που συντάραξαν τη διεθνή κοινή γνώμη και απασχόλησαν ιδιαιτέρως τα ΜΜΕ.

1. Το τρίγωνο του Τζον Φ. Κένεντι

Ο 35ος Αμερικανός πρόεδρος των ΗΠΑ (1961-1963), ήταν διάσημος για τη λατρεία του στο γυναικείο φύλο, αλλά και για τις περιπέτειές του με αυτό. Αν και παντρεμένος, με τη υπερβολικά φιλόδοξη και γοητευτική Τζάκι Κένεντι, ενεπλάκη σε ερωτικό σκάνδαλο με τη θρυλική Μέριλιν Μονρόε. Η σχέση τους ξεκίνησε το βράδυ των γενεθλίων του, όταν η απαστράπτουσα Μέριλιν του τραγούδησε με αισθαντική φωνή το «Happy Birthday» και στη συνέχεια την κάλεσε σε εκδρομή στο εξοχικό τους στο Παλμ Σπρινγκς. Αν και η σχέση τους διήρκεσε λίγες ημέρες, συγκλόνισε την αμερικανική προεδρία και στη συνέχεια αναπτύχθηκε ένα τεράστιο κύμα με θεωρίες συνομωσιών. Τελικώς όλα αυτά θα καλυφθούν από τη δολοφονία του Κένεντι το Νοέμβριο του 1963. Φυσικά δεν ήταν το μοναδικό ροζ περιστατικό στην πολιτική σκηνή των ΗΠΑ, καθώς ακόμη και ο εμβληματικός Ρούσβελτ, είχε αφήσει την ερωμένη του να παρακολουθήσει, δυο βήματα απ’ αυτόν, την ορκωμοσία του.

2. Monicagate

Αναμφισβήτητα το διασημότερο σεξουαλικό σκάνδαλο των τελευταίων 30 χρόνων. Ήταν στις 17 Αυγούστου 1998, όταν ο τότε Αμερικανός Πρόεδρος Μπιλ Κλίντον, παραδέχθηκε σε ζωντανή τηλεοπτική σύνδεση ότι «είχε ανάρμοστη σωματική επαφή» με την ασκούμενη υπάλληλο στο γραφείο του, Μόνικα Λεβίνσκι και είχε παραπλανήσει το λαό, για τη σχέση του. Το σκάνδαλο, που συγκλόνισε τον πλανήτη, είχε ξεκινήσει περίπου οκτώ μήνες πριν και τα στοιχεία που έρχονταν στη δημοσιότητα είχαν φέρει σε δύσκολη θέση τον «γοητευτικό» Κλίντον. Τελικά αναγκάστηκε να ομολογήσει όταν στα στοιχεία προστέθηκε και το περίφημο μπλε φόρεμα της Λεβίνσκι με τον ακόμη πιο διάσημο λεκέ. Τελικά, ο Κλίντον αθωώθηκε από τις κατηγορίες, αλλά του έμεινε κληρονομιά ο λεκές...

3. Ο θρύλος και οι 16χρονες

Ένας από τους πέντε δέκα κορυφαίους του κινηματογράφου, ο θρυλικός Τσάρλι Τσάπλιν λάτρευε τις ανήλικες και οι περιπέτειές του ακόμη στοιχειώνουν το Χόλιγουντ. Η πρώτη του γυναίκα, Μίλντρεντ Χάρις, ήταν μόλις 16 χρόνων όταν έμεινε έγκυος κι εκείνος 29. Το σκάνδαλο της εποχής ξεφούσκωσε όταν παντρεύτηκαν μετά από λίγο, ενώ χώρισαν δύο χρόνια αργότερα. Η επόμενη σύντροφός του, Λίτα Γκρέι, επίσης 16χρονη, για να αποφύγει το σκάνδαλο είπε ότι ήταν 19 χρόνων. Όταν έμαθε ότι κι αυτή ήταν έγκυος και μετά από περιπέτειες και απειλές από την οικογένειά της, ο Τσάπλιν αναγκάστηκε να την παντρευτεί, λέγοντας ο ίδιος σε φίλους του ότι «ο γάμος ήταν καλύτερη επιλογή από τη φυλακή». Σύμφωνα με τα έγγραφα του διαζυγίου, που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο Τσάπλιν την ανάγκαζε σε σεξουαλικές πράξεις και όργια που ήταν τότε παράνομα στην Καλιφόρνια. Οι αποκαλύψεις αυτές τον έκαναν ράκος και αυτός ήταν ένας ακόμη λόγος για να επιστρέψει στην Ευρώπη.

4. Το Χόλιγουντ της «αθωότητας»

Πολλές δεκαετίες πριν τις περιβόητες αποκαλύψεις σεξουαλικών παρενοχλήσεων από τον Γουάινστιν, δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις ιερών τεράτων που δέχθηκαν ερωτικές επιθέσεις και μάλιστα σε μικρή ηλικία. Η αξεπέραστη Τζούντι Γκάρλαντ από τα 16 της χρόνια συμπεριφερόταν ως «παιχνιδάκι για σεξ». Μάλιστα εικάζεται ότι ο πανίσχυρος παραγωγός Λούις Μπ. Μάγιερ, έβαλε το χέρι του στο στήθος της αν και ακόμη ήταν κοριτσάκι. Περίπου τα ίδια είχε πάθει και το παιδί θαύμα, Σίρλεϊ Τεμπλ, όταν παραγωγός τής είχε δείξει τα απόκρυφά του, όταν εκείνη ήταν μόλις 12 χρόνων. Ακόμη, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης, όταν ήταν ακόμη ανήλικη, όπως έκανε γνωστό η ...συγκαταβατική Ελίζαμπεθ Τέιλορ.

5. Η υπόθεση Πολάνσκι

H Σαμάνθα Γκέιμερ σήμερα

Η περίπτωση του διάσημου σκηνοθέτη Ρομάν Πολάνσκι ακόμη απασχολεί το Χόλιγουντ. Ο ίδιος είχε δηλώσει ένοχος στην κατηγορία της σεξουαλικής συνεύρεσης με τη 13χρονη Σαμάνθα Γκέιμερ, κατά τη διάρκεια γυρισμάτων στο Λος Άντζελες το 1977. Ο δημιουργός του «Τσαϊνατάουν» αναγκάστηκε να διαφύγει από τις ΗΠΑ, για την Ευρώπη, αλλά μέχρι και σήμερα υπάρχει αμερικανικό ένταλμα έκδοσής του προκειμένου να δικαστεί για βιασμό ανηλίκου.

6. Ευρωπαϊκός αέρας

Η ευρωπαϊκή απάντηση στους Κένεντι και Κλίντον ήρθε από τον τέως Ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι, που αν και ως ηγέτης μιας χώρας έβρισκε πάντα χρόνο για να τσιλιμπουρδίζει. Πάντως, παρά τις οργιώδεις φήμες γύρω από την ιδιωτική του ζωή, αλλά και τις δικαστικές του περιπέτειες, συνέχισε να υπηρετεί ως πρωθυπουργός, για χρόνια και μάλιστα να βρίσκεται ακόμη στο πολιτικό προσκήνιο της χώρας του, παρά τα 82 του χρόνια. Ο κατάλογος των αποκαλύψεων για τον τέως πρωθυπουργό και δημιουργό της μεγάλης Μίλαν, περιλαμβάνουν από τα περίφημα πάρτι «μπούνγκα μπούνγκα», μέχρι τη σύναψη της ερωτικής σχέσης του με την ανήλικη (ήταν δεν ήταν 18 χρόνων) ιερόδουλη Ρούμπι Καρίμα.

7. Νευρικός εραστής

Ο διάσημος σκηνοθέτης και ηθοποιός Γούντι Άλεν σέρνει ακόμη τη ρετσινιά του σεξουαλικά διεστραμμένου. Όπως έγινε γνωστό, απάτησε την τότε σύζυγό του και ηθοποιό Μία Φάροου, με την υιοθετημένη κόρη της, όταν εκείνος ήταν 54 χρόνων και η Σουν Γι μόλις 19. Μετά από ένα επεισοδιακό διαζύγιο με τη Φάροου, παντρεύτηκε τη Σουν Γι, ενώ πολλοί συνάδελφοί του και ακόμη περισσότερες γυναίκες του χώρου, του γύρισαν την πλάτη.

8. Ένα θλιβερό ρεκόρ για τον Κόσμπι

Η υπόθεση του δημοφιλούς ηθοποιού της Αμερικής Μπιλ Κόσμπι απασχολεί εδώ και κάποια χρόνια τις ΗΠΑ, καθώς κατηγορείται ότι βίασε περίπου 40 γυναίκες! Ο πρώην τηλεοπτικός σταρ κατηγορήθηκε ότι χρησιμοποιούσε υπνωτικά χάπια με σκοπό να πείσει τις γυναίκες να κάνουν σεξ μαζί του. Ο ηθοποιός, ξεκίνησε τη δράση του από τη μακρινή δεκαετία του ‘60 και γι’ αυτό οι περισσότερες υποθέσεις δεν μπορούν να πάνε στα δικαστήρια. Πάντως ακόμη και σήμερα ο 80χρονος Κόσμπι, απασχολεί τα ΜΜΕ για τους βιασμούς που κατηγορείται και το πιθανότερο είναι να μείνει στην ιστορία όχι για την επιτυχία του στην τηλεόραση και το The Cosby Show, αλλά για το θλιβερό ρεκόρ των 40 γυναικείων βιασμών.

9. Ο ερωτικός Ψυχρός Πόλεμος

Ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ερωτικά σκάνδαλα με τεράστιες πολιτικές επιπτώσεις κι αυτό γιατί ξέσπασε εν μέσω του Ψυχρού Πολέμου και έφερε σε δοκιμασία τις σχέσεις Βρετανίας και Ρωσίας.

Το 1963 ο Βρετανός υπουργός Άμυνας και μπον βιβέρ Τζον Προφιούμο αποδείχθηκε παρά τις αρχικές του αρνήσεις ότι είχε συνάψει παράνομη ερωτική σχέση με την Κριστίν Κέλερ, διάσημη και πανέμορφη αρτίστα της εποχής, αλλά και κατάσκοπο της περιβόητης ρωσικής μυστικής υπηρεσίας KGB. Ένα μήνα μετά την παραδοχή του Προφιούμο για τη σχέση του, ο πρωθυπουργός Χάρολντ Μακμίλαν, που είχε πει ψέματα στη βουλή, για το σκάνδαλο, παραιτήθηκε. Το σκάνδαλο Προφιούμο ανέβηκε στο θέατρο και έγινε ταινία.

10. Η διπλή ζωή του Τραβόλτα

Σίγουρα δεν είναι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος αστέρας του κινηματογράφου που ζει επί χρόνια διπλή ζωή. Πρόκειται για τον Τζον Τραβόλτα που η αποκάλυψη ότι είχε πολύχρονη ερωτική σχέση με έναν πιλότο, τον Ντάγκλας Γκοτέρμπα, κάτι που επιβεβαίωσε και ο ιπτάμενος μιλώντας στο National Enguirer, δίνοντας μάλιστα και γαργαλιστικές λεπτομέρειες. Φήμες θέλουν τον Τραβόλτα να έχει και μακροχρόνια σχέση με επίσης διάσημο ηθοποιό κάτι που δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί, όπως και η κλασική ιστορία της σχέσης του Κάρι Γκραντ με τον «σκληρό» Ράντολφ Σκοτ, που έμεινε ανεπιβεβαίωτη και πέρασε στη σφαίρα των ερωτικών σκανδάλων του Χόλιγουντ.

Τον επίλογο δεν θα μπορούσε να τον δώσει καλύτερα από την μυθική Μέριλιν Μονρόε, που γεύτηκε από τα πρώτα της βήματα το σκληρό, πολλές φορές διεστραμμένο, πρόσωπο του Χόλιγουντ. Η Μονρόε, που προσπάθησε να ξεφύγει πολλές φορές από τον κόσμο του Χόλιγουντ και τους «γλοιώδεις» παραγωγούς, όπως τους έλεγε, στα απομνημονεύματά της είχε χαρακτηρίσει το Χόλιγουντ «ένα δειλό οίκο ανοχής».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ